Madımak'ta oluşturulan merkezden 2 bin 585 çocuk faydalandı

Kamulaştırıldıktan sonra Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ndeki çocuk kütüphanesi ve bilim odasını, 2

Kamulaştırıldıktan sonra Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ndeki çocuk kütüphanesi ve bilim odasını, 2 bin 585 öğrenci ziyaret etti.

Sivas merkez ve ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarının randevu alarak ziyaret ettiği Bilim ve Kültür Merkezi'ni, eğitim-öğretim yılının başından bu yana 2 bin 585 öğrenci gezdi. Öğretmenleri eşliğinde merkeze gelen öğrenciler, buradaki kütüphane ve bilim odasından faydalandı.

İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan çocukların evreni, doğa olaylarını ve bunlar arasındaki ilişkileri öğrenmelerini sağlayacak materyallerin bulunduğu merkezde, öğrenciler kitap okuyup, bilimsel deneyleri uygulama fırsatı buldu. Merkezdeki kütüphaneden ve internet bağlantılı bilgisayarlardan da çok sayıda öğrenci yararlandı.

Reklam
Reklam

Kütüphaneden bugüne dek bin 260 öğrenciye evlerinde okumaları için ödünç kitap verildi. Bilim merkezi bünyesinde oluşturulan 0-6 yaş grubu ana sınıfı kütüphanesinden ve masal odasından da 252 çocuk faydalandı. Merkezi, öğrencilerin yanı sıra protokol üyeleri ve kente başka şehirlerden gelen çok sayıda konuk da ziyaret etti.

İl Özel İdaresi'ne bağlı bir şube müdürü ve bir güvenlik elemanının görev yaptığı merkezde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen biri ana sınıfı, biri fizik, diğeri de sınıf öğretmeni olmak üzere 3 eğitimci çocuklara bilgiler veriyor. Güvenlik kameralarıyla takip edilen merkezi, hafta içi mesai saatleri içerisinde günde 2 okul ziyaret ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: