Madrid'te hükümet karşıtı protesto

MADRİD (İHA) - Madrid şehir merkezinde toplanan on binlerce kişi, hükümetin antiterör yasası ve ayrılıkçı Bask grubu olan ETA ile masaya oturmaya istekli olmasını protesto etti.

Madrid'te Terör Mağdurları Birliği (AVT) tarafından organize edilen ve Katolik kilisesi ile sağcı muhalefet partinin de destek verdiği organizasyonda on binlerce İspanyol, hükümet karşıtı protesto gösterisi yaptı. Hükümetin ayrılıkçı Bask bölgesi grubu olan ETA ile müzakerelere başlamaya istekli olmasını ve antiterör yasalarını eleştiren göstericiler, "İtibarını ve adaleti hatırla" yazılı pankartlar taşıyarak, "Zapatero istifa" sloganları attı. AVT ve diğer partiler, İspanya Başbakanı Jose Louis Rodriquez Zapatero'yu, ETA ile gizlice müzakere masasına oturmakla suçladı. İspanya Katolik kilisesi ise yaptığı açıklamada, protestoların 'yasal' olduğunu ve halkın çok fazla acı çektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, ETA son 12 içinde Bask şirketlerini hedefleyen 3 bombalı saldırının dışında, 2003 yılından bu yana bölgede İspanyol halkından herhangi bir kişiyi öldürmedi.