Mafya, yeniden İtalya'nın gündeminde

ROMA (İHA) - İtalya'da Sicilya ile birlikte mafya'nın merkezi sayılan Napoli şehrinde 24 saat içinde 6 kişi öldürüldü.

Son aylarda gözle görülür bir artış gösteren mafya cinayetleri, son 24 saat içinde 6 kurbana ulaşarak kırmızı alarm vermeye başladı.

Güvelik güçlerine meydan okuyarak Napoli'yi vahşi batıya çeviren mafya üyelerine karşılık içişleri bakanlığı, şehirdeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Cumartesi akşamı 2 kişiyi öldüren mafya, pazar günü bir tekel mağazasında kurbanlarına 2 kişiyi daha ekledi, bir kaç saat sonra da yakılmış bir Fiat 600 marka arabada kömürleşmiş 2 ceset bulundu.

Reklam
Reklam

İtalyan Polisinin organize suçlarlarla mücadele şubesi, 1 saat içinde 3, 24 saat içinde 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak, şu anda uyuşturucu pazarının lideri sayılan Paolo di Lauro'yu gözaltına aldı.

Di Lauro'nun çetesinin, bir iç hesaplaşma nedeniyle Napoli'yi kan gölüne çevirdiği sanılıyor. Çeteden Ayrılmak isteyen bir grupla Di Lauro'nun adamları savaş halinde olduğu bildirildi.

Di Lauro'nun başı olduğu çetenin 2004 yılının başından bu yana 24 cinayetin faili olduğu sanılıyor.

Türkiye ve Güney Amerika mafyalarıyla işbirliği yaptığı iddia edilen Di Lauro'nun uyuşturucu trafiğinden günde 500 milyon euro kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. 51 yaşındaki mafya babasının 11 çocuğu var ve şimdiye kadar hiç sabıkası yok.

Mafya uzmanı Giovanni Corona, İtalyan la Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada, "Artık mafyanın kuralları değişti. 80'li yıllardaki yöntemleri izlemiyorlar. Takip etmekte biz de zorlanıyoruz. Artık masumları da öldürüyorlar" dedi.