Maganda Kurşunuyla Felç Kalan Vatandaşın Feryadı: Kimse Silah Atmasın

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen “Engelliler Şenliği”ne katıldı, kurumda incelemelerde...

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen “Engelliler Şenliği”ne katıldı, kurumda incelemelerde bulundu. Tokat'ın Pazar ilçesinde 10 yaşındayken düğünde atılan maganda kurşununun omuriliğine gelmesi sonucu felç kalan Dursun Yiğit, "İnsanlar gelişigüzel silah atmasınlar, silah çok kötü bir şey. Ben sakat kaldım ama başkaları sakat kalmasın." dedi.

Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde düzenlenen şenlikte engellilerle bir araya gelen Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, engellilerle birlikte öğle yemeği yedi. Engelliler ise yemek sonrası müzik eşliğinde doyasıya oynadı ve gönüllerince eğlendi.

Reklam
Reklam

Zihinsel ve bedensel engellilerin kaldığı merkezde de incelemelerde bulunan Vali Taşkesen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Abdullah Kıyak’dan Merkezde yürütülen hizmet ve faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

Engellilerin kaldığı odaları gezen Taşkesen, engellilerle tek tek ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Tokat'ın Pazar ilçesinde 10 yaşındayken düğünde kaza kuruşunun (maganda kurşunu) omuriliğine gelmesi sonucu felç kalan Dursun Yiğit, "19 yıldır felçli olarak yaşantıma devam ediyorum, anne ve babam vefat etti. Kardeşlerimin de evlenmesi nedeniyle 6 yıldır Rehabilitasyon Merkezi'nde kalıyorum. Ben 10 yaşımda iken bir düğünde atılan silahla yaralandım ve sonrasında felçli olarak yaşamaya mahkum kaldım. İnsanlar gelişigüzel silah atmasınlar, silah çok kötü bir şey. Ben sakat kaldım ama başkaları sakat kalmasın. Hele de çocuklara gelen bir maganda kurşunu olursa ben çok üzülürüm." dedi.

Vali Mustafa Taşkesen'in oldukça duygulandığı gözlenirken, konu hakkında yaptığı açıklama ise dikkat çekiciydi. Vali Taşkesen, bu ilkel alışkanlıktan vazgeçilmesini temenni ederek, "Bir düğünde silah atılması suretiyle felç olan akli melekelerinin de bir kısmını yitiren bir yavrumuzla karşılaştık. Kendisi de düğünlerde silah atılmaması yönünde sözler sarf etti. Çok etkilendim. Göreve geldiğimiz günden beri çizgimiz belli. Silah ruhsatlarına çok sıcak bakmıyoruz, kısıtlıyoruz. Düğünlerde silah atmak medeni bir davranış değil. Buradan bütün hemşehrilerimize sesleniyorum. Meskun mahallerde gelişi güzel silah atmasınlar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: