Mağaraya düşen inek, Alanya itfaiyesi iş makineleriyle kurtarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı bir köyde mağaraya düşen ineği Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri güçlükle...

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı bir köyde mağaraya düşen ineği Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri güçlükle kurtardı.
Alanya ilçesine bağlı Asmaca Köyü'nde inekleri otlatmaya çıkaran Ali Dalmış, daha sonra ineklerinden birinin kayıp olduğunu fark etti. İneğin yer altı mağarasına düştüğünü fark eden dalmış, olayı ineğin de sahibi olan amcası Mustafa Dalmış’a haber vererek birlikte kurtarma çalışması başlattı. Ancak kurtarmada başarılı olamayan amca ve yeğen, Alanya İtfaiyesi'ni arayarak yardım istedi.
Öğleye doğru meydana gelen olayda itfaiye ekipleri iş makinesi ile mağaranın girişini açıp genişletti. Daha sonra ineğin beline ve ayaklarına ip bağlanarak iş makinelerinin yardımıyla kaldırılarak inek mağaradan çıkartıldı. Bir buçuk saat süren kurtarma operasyonu sonunda su serpilen ineğin sahibi Mustafa Dalmış, okşamasıyla inek ayağa kalktı. İneğinin sağlıklı bir şekilde kurtarılmasına sevinen Dalmış, kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştiren itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz