Magazinin Guinness'i

Bazıları ise bilerek veya bilmeyerek yaptıkları ile bu dünya çapında bilinen kitaba girmeye hak kazanıyor. Magazin dünyasının renkli kişilikleri de gerek işleri dolayısıyla gerekse özel hayatlarında yaptıklarıyla Guinness'e girecek işlere imza atıyorlar. Kimi en kısa evliliği yaparken, kimi ise en çok mahkeme kapısına giden isim olarak çıkıyor karşımıza....


Türk magazin basınının en kısa süren evliliğine, imza atan isim artık herkesin bildiği gibi oyuncu Hande Ataizi’nin evliliği… 2004 yılında, 1.5 yıldır büyük aşk yaşadığı avukat sevgilisi Fethi Pekin ile nikah masasına oturan Ataizi’nin bu mutluluğu sadece 24 saat sürdü. The Ritz Carlton Otel’inde aile içinde sade bir törenle evlenen çift, düğünden hemen önce ‘evlilik anlaşması’ yüzünden anlaşmazlığa düştü. İddialara göre damadın kendisi gibi avukat olan babası Ahmet Pekin, gelininden evlilik anlaşmasına imza atmasını istedi. Ataizi avukatı olmadan bu imzayı atmayacağını söyledi, atmadı da…

Reklam
Reklam

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/hande-ataizi-hande-ingiliz-sevgili-buldu/181/92778/sayfa/1/)

Tek imzayı nikah masasında atan Ataizi, balayı yolunda eşiyle girdiği tartışma kavgaya dönünce boşanma kararı aldı. Ataizi balayına gitmek yerine eve dönüp eşyalarını topladı. Ünlü oyuncu boşanma dilekçesinde şu açıklamayı yaptı: “Oturup ilişkimizi evliliğe dönüştürmeye karar verdik. Ancak ailesi aramıza girdi. Evliliğimize karşı çıktılar. Evlendikten sonra bu işin yürümeyeceğini gördük. Huzurumuzun kaçmasına ve ilişkimizin çirkinleşmesine neden olmamak için boşanmaya karar verdik. Tazminat veya nafaka talebim yoktur.”


Şovmen denilince Türkiye’de akla gelen tek isim olan Mehmet Ali Erbil, en çok şov programı yapmış isim olarak Magazin Guinness’lerindeki yerini alıyor. Yurt dışı ile kıyaslandığında çok büyük bir rakam gibi görünmese de, Türkiye koşullarında program yapmanın ve bunu izlenilir kılmanın ne kadar zor olduğu düşünülürse, her projesiyle izlenme rekorları kıran Erbil’in Magazin Guinness’ine girmeyi hak ettiği kesin.
‘Gol Show’, ‘Aşk Olsun’, ‘Çarkıfelek’, ‘Mehmet Ali Erbil ile 50 Sarışın’, ‘Ali Babanın Çiftliği’, ‘Ya Şundadır Ya Bunda’ ve son olarak Star’da yayınlanmaya başlayan ‘Şaşırtmali’, Mehmet Ali Erbil’in çalışmaları arasında… Durum şunu gösteriyor ki rekor yine kendisi tarafından kırılacak!

Reklam
Reklam

Meslektaşlarıyla yaşadığı tartışmaların mahkemeye taşınması, özel hayatındaki alacak verecek davaları ve organize suç örgütü suçlamalarına kadar İbrahim Tatlıses, hakkında açılan onlarca dava için mahkemenin yolunu tuttu bugüne kadar.

Her ne kadar kimse böyle bir madde ile Guinness’te yer almak istemezse de Magazin Guinness’i Tatlıses’i mahkeme kapılarında en çok karşımıza çıkan ünlü olarak seçti.


Bu konuda Guinness’e girmek mümkün olsaydı Demet Akalın açık ara önde giderdi sanırız. Ünlü şarkıcı, çok fazla sevgili değiştirmek yerine, aynı sevgiliyle defalarca ayrılıp barışma rekorunu elinde tutuyor. Arada evlenip boşandığı, defalarca küsüp barıştığı sevgilisi Oğuz Kayhan ile ilişkisi, buna en iy örnek.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/demet-akalin-demet-in-sahne-keyfi/31/93936/sayfa/1/)

Demet Akalın, son dönemde birlikte olduğu Emir Tamer ile de defalarca ayrılıp barıştı. Şimdilerde Tamer ile yeniden bir araya gelmenin mutluluğu içinde... Akalın’ın adı bundan önce İbrahim Kutluay, Oğuz Kayhan, Onur Gülmek ve İhsan Tarkan ile anılmıştı

Reklam
Reklam

Ünlü yüzlerin çocukları da en az aileleri kadar ilgi merkezi haline gelirler. Tüm kamera ve objektifler bir anda onların üzerinde toplanır. Tıpkı doğduğu günden beri flaşların altında olan Zehra gibi. Hülya Avşar’ın kızı olmak onu ne kadar zorluyor bilinmez ama annesiyle çıktığı tüm gezilerde gün geçtikçe geliştiği ve her geçen gün annesine benzediği gözlerden kaçmıyor.

Şu sıralar 12 yaşında olan Zehra, iki yıl önce annesinin adını taşıyan dergide köşe yazısı bile yazmıştı. Görünen o ki Hülya Avşar, kızı Zehra’yı şimdiden şöhrete alıştırıyor.


Haberciler genellikle haber yapan kişiler oldukları için ortalarda fazlasıyla görünmeleri pek normal karşılanmaz. Ancak köşe yazarlarının çeşitlenmesiyle birlikte bu gerçekler de değişmeye başladı. Ayşe Arman ile başlayan bu değişimin son temsilcilerinden biri de Ayşe Özyılmazel.

Şarkıcı Neco’nun kızı olan Yılmazel’in adı Haşmet Babaoğlu ve Okan Bayülgen ile yaşadığı ilişkilerle sıkça medyada yer aldıktan sonra şimdilerde de Sibel Can’dan boşanmak üzere olan Sulhi Aksüt ile anılıyor. Özyılmazel, “Yakın arkadaşım” dediği şarkıcı Yalın’la da ilişki yaşadığı yönündeki iddialar sebebiyle uzun süre konuşuldu.

Reklam
Reklam

Yerli diziler RTÜK tarafından sürekli uyarı cezaları almaya başladı. Bunun en önemli sebeplerinden biri dizilerde yer alan sevişme sahneleri. Ancak bunlardan biri var ki hepsinden daha çok konuşuldu. ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat arasında yaşanan bu sahne hakkında, aralarında yastık olduğundan, Saat’in dublör kullandığına kadar pek çok söylenti çıktı. Bunlar doğru mudur bilinmez ama bir gerçek var ki bu sahne en çok konuşulan sevişme sahneleri arasına girdi.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiye-den/ask-i-memnu-reyting-rekortmeni-sevisme/2579/87656/)


Her ne kadar tarzı çok fazla eleştirilse ve ‘özendiği’ söylense de, Eda Taşpınar giydiğini taşıması ve yarattığı cesur kıyafetlerle takdiri hak ediyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/eda-taspinar-ikoncan-sorf-hocasiyla-evleniyor/2866/101807/sayfa/1/)

İkon olmak için yeterli karizma ve yeteneğe sahip olduğunu tasarımlarıyla kanıtlayan Eda Taşpınar, Magazin Guinness’inde en stil ikonu olarak yerini alıyor. Hollywood’un Victoria Beckham’ı, Katie Holmes’u varsa bizim de Eda Taşpınar’ımız var!

Reklam
Reklam

Podyumların aranılan mankenlerinden Tülin Şahin’in namı yurt dışını da çoktan sarmış durumda.
Dünyaca ünlü firmaların defilelerinde yer alan, dergilerinin kapaklarını süsleyen Tülin Şahin bu yüzden bir yılın yarısından fazlasını yurt dışında geçiriyor. Hatta sırf bu yüzden THY (Tülin Hep Yollarda) olarak anılıyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/tulin-sahin-tulin-derste/238/108023/sayfa/1/)


NTV’de yayınlanan ‘Haydi Gel Bizimle Ol’ programının kadrosu açıklandığında herkes çok şaşırmıştı. Çiğdem Anad, Müjde Ar ve Pınar Kür’ün yanında Aysun Kayacı’nın ne gibi bir katkısı olabilirdi ki! Ancak Kayacı, kırdığı potlarla ve yaptığı çıkışlarla, programda kısa sürede söz sahibi olmayı başardı. İşte bu potların çokluğu da onu Magazin Guinness’ine yerleştiriyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/aysun-kayaci-aysun-yine-okul-arkadasiyla/234/93869/sayfa/1/)

Kayacı’nın bir programda AKP için, “Ayak takımının iktidara getirdiği parti” demesi AKP’lileri öfkelendirirken, bir başka hafta, “Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?” demesi çobanları ayağa kaldırmıştı. Ata Demirer’in konuk olduğu programda ise Ata’nın “Deniz altında Tanrı’yı görebiliyorum” demesi üzerine, “Benden de selam söyle” şeklinde karşılık vermişti.

Reklam
Reklam

Eşi Sulhi Aksüt’ten boşanmaya çalışan Sibel Can en kötü albüm haberi yapan şarkıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bundan önce yaptığı albümlerde her zaman 200 bin barajını aşan Can, ‘Benim Adım Aşk’ albümü ile ancak 45 binde kalarak oldukça kötü bir başlangıç yapmış oldu.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/sibel-can-11-yil-sonra-ayni-poz/232/99805/sayfa/1/)

Bu kadar düşük bir sayı her ne kadar korkutucu görünse de, Can’ın yaşadığı sorunlardan kurtulduktan sonra yükselişe geçmesi muhtemel…


Sabahların Sultanı ünvanını bırakıp öğlen kuşağına geçen Seda Sayan’ı Magazin Guinness’ine sokan konu, en çok evlilik yapan kadınlardan olması. Sayan’ın başından tam altı evlilik geçti. İlk evliliğini 1987’de Sarıyerli futbolcu Rıdvan Kılıç’la yaptı. Altı yıl süren beraberlik sonunda gelen bu evlilik, altı ayda bitti. İkinci evliliği ise son zamanların futbol yorumcusu Sinan Engin’le 1990 yılında oldu. Bu evlilikten Oğulcan isminde bir oğlu dünyaya geldi.

Reklam
Reklam

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/seda-sayan-seda-dan-selulite-3-koruma/15/93440/sayfa/1/)

1995 yılında biten evliliğinin ardından kurye Soner Yapcacık ile ani bir evlilik yaptı. Eylül 1998’de evlenip, Ocak 1999’da boşandı. Sayan’ın dördüncü evliliği Tuncay Kıratlı ile oldu. Bu evlilik de bir önceki gibi kısa sürdü. Nisan 2000’de evlendi ve 2001’de boşandı. Bunun ardından Seda Sayan futbolcu Hakan Şükür’ün kardeşi Gökhan Şükür’le de gizlice nikahlandı. Ancak Şükür Ailesi olayı öğrenince evlilik devam edemedi. Seda Sayan son evliliğini geçtiğimiz yıl şarkıcı Onur Şan ile gerçekleştirdi. Şimdi mutlu, magazinden uzak bir hayatları var.