Mağdur aile yardım bekliyor

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'de, ev sahibi tarafından kiraladıkları ev yıkılarak sokağa atılan 5 çocuklu aile, deniz kenarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yıllardır Çanakkale'de yaşadıklarını belirten Selma Işıldak, geçtiğimiz hafta içerisinde Havaalanı yolu üzerinde bulunan kiralık evlerinin ev sahibi tarafından yıkılarak eşyalarının dışarı atıldığını iddia ederek, "Eşimle birlikte biri 1 yaşında olan 5 çocuğumla dışarıda kaldık. Evimizin yıkılmasının ardından çok ev aradık. Ancak bir türlü ev bulamadık. Bizim durumumuzu görenler ev vermek istemiyorlar. Valilikte yardım için başvurumuz sebebiyle dosyamız var. Valilik bize 4 ay süre ile aylık 100 milyon lira ev kirası vermişti. Ancak 100 milyon liraya ev bulamadık. Şimdi 5 çocuğumla birlikte deniz kenarında gece gündüz kumların üzerinde yatıyoruz. 4 gündür burada güçlükle barınıyoruz. Çocuklarım bir haftadır banyo yüzü görmedi. Denize girip yıkanıyorlar. Burada bulunan vatandaşlar bizlere yiyecek yardımında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu an yaz ancak yağmurlar başlayacak. Ben bu 5 çocuğumla nerede yatıp kalkarım. 1 yaşındaki çocuğum hasta. Sabahlara kadar başlarında nöbet tutuyorum. Onları yuvaya vermeyi bile düşündüm. Ancak anne ve baba olarak buna razı olamadık ve yuvanın kapısından geri döndük. En büyük isteğimiz bir odada olsa küçük bir evde barınacak bir yerimizin olması" dedi.

Eşinin 2 yıl önce trafik kazası geçirdiğini ve bacaklarında kırıklar olduğunu da belirten anne Selma Işıldak (39), simit satarak geçim mücadelesi veren eşinin güçlükle çalışabildiğini belirtti. Çanakkale'de yeni kordon mevkiinde sahildeki kumların üzerinde gece gündüz yatarak yaşam mücadelesi veren aileye yardımcı olmak isteyen vatandaşlar ise belirli aralıklarla yiyecek yardımında bulunduklarını belirterek, "Bizler gıda yardımında bulunuyoruz. Ancak onların en büyük sıkıntısı kalacak bir yerlerinin olmaması. Bu konuda yetkililerin en kısa sürede gerekli yardımı yapmalarını istiyoruz. Bu aile gerçekten yardıma muhtaç. Bizler geceleri dışarıda kalan bu aileyi düşünüyoruz ve uyuyamıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada uzun süredir dışarıda kalan 5 yaşındaki D. (Destan) televizyon izleyip oyuncaklarla oynamak istediğini belirtirken, 9 yaşındaki G. (Gökhan) ve 12 yaşındaki Ö. (Özlem) ise kısa bir süre sonra başlayacak olan okullarına gidemeyecek olmalarına üzülüyor. Okumak istediklerini belirten öğrenciler, anne ve babalarından ayrılmak istemediklerini belirterek, kendilerini yardımcı olunmasını istiyor. Öte yandan 1 yaşındaki minik D. (Derman) ise 4 gündür sokakta yaşamasını sebebiyle hasta olması sebebiyle güçlükle ayakta durabiliyor. Anne Selma Işıldak vatandaşların getirdiği ilaçlarla tedavi ettirmeye çalıştığı minik D.'nin iyileşmesi için elinden gelen çabayı gösteren vatandaşlara teşekkür ederken, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.