#gelecekşimdidir
Magma’nın özel eki Baykuş, Ortadoğu’nun son beş yüz yılını inceledi. Osmanlı, tam beş yüz yıl önce Ortadoğu'ya hükmetmeye başladı. Ortadoğu'nun birliğini inşa etti. Avrupa'nın kuşatıcı etkisi, bu uygarlık beşiğini de sardığında dört yüz yıl süren barıştan geriye çok az şey kaldı. Kemal Tayfur, çözülen toprakları ve dağılan birliğiyle bir karanlıklar odağına dönüşen Ortadoğu’yu kaleme aldı.
Charles Darwin'in türlerin kökenine ilişkin meşhur araştırmasına ve evrim teorisine esin veren efsunlu coğrafya... Pelin Asfuroğlu, Büyük Okyanus'un sonsuzluğunda, anakaralara uzak ve yalıtılmış konumuyla Galapagos Adaları’na ait çarpıcı sırları Magma için fotoğrafladı.
Eğri büğrü sokakları, dervişlerin sakalları gibi göğe uzanan servileri, yalnız minareleri, hanları ve tüm şehre yayılan pazarıyla bir eski zaman şehri Tire. Magma, tarihine, geleneklerine, doğasına sadakatini koruyan Tire’yi sayfalarına taşıdı.
Derin bir krater; dibinde bir asit gölü. Sülfürden ibaret devasa kayalar mavi alevlerle ve kesif bir duman yayarak yanıyor. Hidrojen sülfat bulutlarının içinde işçiler dolaşıyor. Uygar Önder Şimşek, yeryüzünün en gerçeküstü görünümlerini sunan Endonezya'nın Java Adası'ndaki sülfür madenlerini Magma için fotoğrafladı.
Yedi kapılı surlarla çevriliydi... İpek Yolu'nun ve Kafkasya'nın Anadolu ile buluştuğu kavşaktı. Mabetleri, hanları, kervansaraylarından yansıyan ihtişam yüzyıllarca parladı. Mimarların, taş ustalarının, sanatçıların hayallerini süsleyen Kars yakınlarındaki Ani, şimdi bir hayalet kent.
Gelişmiş ülkeler rüzgâr ve güneş enerjisine geçiş yaparken Türkiye'de ise HES furyası yaşanıyor. Nehirler, dereler, en verimli araziler, köyler kaybolmakta. Muhteşem doğa parçaları endemik bitki ve canlılarıyla yok oluyor. Dünyanın tanıdığı fotoğraf sanatçısı Murat Germen fotoğrafladı.