Mahalle Sakinleri, Spor Ve Jimnastik Aletlerinin Kaldırılmasını Istemiyor

Sivas'ın Suşehri ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesi içinde bulunan spor aletlerinin kaldırılmasını mahalle...

Sivas'ın Suşehri ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesi içinde bulunan spor aletlerinin kaldırılmasını mahalle sakinleri istemiyor.

Mahalle sakinlerinden İlyas Koçali, "Okul bahçesindeki kurulu spor ve jimnastik aletlerinin kaldırılmasını istemiyoruz. Mahallemizde bulunan okulumuzun çevresini güzelleştirmek, okul öğrencileri ve semt sakinlerine hizmet vermek adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çok iyi tanıdığımız bir yetkiliye ricada bulunarak bu spor aletlerini buraya getirdik." dedi.

Reklam
Reklam

Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini isteyen mahalle sakini Koçali, "Bu çağda bu olmaz. İlçemize spor okulları açılıyor. Buradaki bütün aletler orada da olacak. Ama arasında fark var. Orada para verip spor yapacak, burada ise istediği zaman gelip para vermeden spor yapacak. Spor okulunun kurulmasında muhakkak ki fayda var. Ama burada bulunan spor aletlerinin de kaldırılmasının hiçbir manisi yok. Eğer ille de kaldırılacaksa aynı bölgede belediyemiz bir yer belirlesin oraya kursun, çünkü biz mahalle sakinleri olarak bu aletlerden sürekli yararlanıyor ve spor yapma imkânı buluyoruz." diye konuştu.

Spor aletlerinin kaldırılma gerekçesinin bir çocuğun oynarken düşmesi olarak gösterildiğini söyleyen Koçali, "O zaman bu aletler kaldırmak isteyen yetkililerin mantığı ile bir şahıs trafik kazasından öldü, bunu gerekçe göstererek tüm araçları trafikten kaldıramaz. Çocuk okulda merdivenden inerken düşüp ayağını kırdı ise lavaboda yüzünü yıkarken bir kaza geçirdiğinde bunları nasıl engelledilerse lütfen bunu da öyle engellesinler." diye tepkisini gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz