Mahalleli, Leylek Yavrularının Kuluçkadan Çıkmasını Dört Gözle Bekliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi'nin 15 yıldır misafiri olan leylekler, yıllar önce bir elektrik direğine...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi'nin 15 yıldır misafiri olan leylekler, yıllar önce bir elektrik direğine yaptıkları yuvalarına yeniden geri geldi. Mart ayı başında gelen leylek çifti, eylül ayı ortalarında geldikleri ülkelere göç ediyor.

Sorgun Mahallesi sakinleri, mahallerine geçen yıl 4 leyleğin geldiğini, bu sene ise bir dişi bir erkek olmak üzere 2 leyleğin geldiğini bildirdi. Dişi leyleğin yuvada kuluçkaya yattığını belirten mahalleli, dişi leyleğin beslenmesini erkek leyleğin yaptığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Sorgun Mahallesi sakinlerinden Kerim Dimyal, evinin karşısında elektrik direğine yuva yapan leyleklerin 15 yıldır mahallelerine geldiğini söyledi. Geçmiş yıllarda elektrik çarpması sonucu bir leyleğin hayatını kaybettiğini belirten Dimyal, mahallenin, cemre toprağa düştükten sonra leyleklerin gelmesini dört gözle beklediğini kaydetti. Yuvadan, leylek yavrularının düşmemesi için elektrik direğine yaptıkları yuvayı sağlamlaştırdıklarını anlatan Dimyal, dişi leyleğin kuluçkada olduğunu mahallelinin yavruların yumurtadan dört gözle çıkmasını beklediğini kaydetti.

Dimyal, "Leylekler, 15 yıldır evimin önündeki direkte bulunan yuvalarına geliyor. Bu sene biri erkek biri dişi olmak üzere 2 leylek geldi. Dişi leylek kuluçkada. Kuluçkada olan leyleğin bakımını erkek leylek yapıyor. Leylekler, direkteki yuvalarına tıpki bir apartmana kat çıkar gibi örme yapıyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: