Mahalleli, Öğretmenevinin Kapatılmasını İstemiyor

Alaşehir'de hizmet veren öğretmenevi lokali, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesiyle kapatılıyor. MEB, Türkiye genelinde bazı...

Alaşehir'de hizmet veren öğretmenevi lokali, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesiyle kapatılıyor. MEB, Türkiye genelinde bazı öğretmenevleri ve lokalleri zarar ettiği gerekçesiyle kapatmaya başladı. Alaşehir öğretmenevi lokali de bu genelge ile kapatılıyor. Öğretmenevi lokalinin kapatılacağını duyan öğretmenevi müdavimleri ve öğretmenevinin bulunduğu mahalle sakinleri, kapatılma kararına tepki gösterdi.

Öğretmenevi lokalinin kapanacağını duyan mahalle sakinlerinden Mustafa Soygür, karara şöyle tepki gösterdi: "İnsanların huzurunu bozmak için alınan ağır bir karardır. Çevre sakinleri, dışarıdan gelen aileler, asker yakınları, tüm memurlar, eğitimciler, memur veya öğretmen ayrımı yapılmadan tüm vatandaşların yararlanabildiği seçkin ve leziz bir dinlenme yerinin kapatılmasını uygun bulmadık. Öğrendiğimize göre öğretmenevi zarar etmiyor. Zaten zarar etse işletmecisi işi bırakır. Öğretmenevi işletmecisi kirasını ödüyor, vergisini ödüyor, elektrik, su giderlerini kendisi karşılıyor. Bulunduğu yer olarak çevre sakinlerinin eş ve çocuklarıyla rahat ve güvenli bir şekilde dinlenebildiği bir yer. Eğitim öğretimi aksatacak bir konumda değil. Bakanlığın bu kararı çevre sakinlerini ve eğitim ordusunu tedirgin etmektedir. Veriler öğretmenevi lokalinin kapanmasının yanlış olduğunu göstermektedir. Yetkililerin bu kararı tekrar gözden geçirmesini ve vatandaşın isteğine kulak vermesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Alaşehir Öğretmenevi Lokali İşletmecisi İbrahim Erbaş da öğretmenevi lokalinin kapatılmasına şaşırdığını belirterek şöyle konuştu: "Çünkü, burası zarar etmiyor, aksine ben bu kuruma kira ödüyorum. Yaklaşık 15 yıldır bu kurumu işletiyorum. Birçok demirbaş aldım. Vergimi ödüyorum, elektrik, su, badana boya giderlerimi kendim karşılıyorum. Kapatılması benim ve ailemin işsiz kalması demektir. Kapatılma kararının tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz."

MİLLETVEKİLLERİNE İMZA GÖNDERİLDİ

Alaşehir Öğretmenevi Lokali'nin kapatılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri, öğretmenevinin kapatılma kararının tekrar gözden geçirilmesi ve kapatılma kararının durdurulması amacıyla imza kampanyası başlattı. Öğretmenevi müdavimleri, mahalle sakinleri ve vatandaşların katıldığı kampanyada toplanan yaklaşık 500 imza AK Parti Manisa milletvekillerine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: