‘Mahalleli okusun’ diye parkta kitap okudular

Bursa’da, ilköğretim okulu öğrencileri, mahalle sakinlerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için parkta kitap okudu. Mahallenin...

Bursa’da, ilköğretim okulu öğrencileri, mahalle sakinlerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için parkta kitap okudu. Mahallenin çaycısı da çocukların bu davranışına duyarsız kalmadı, öğrencilere ücretsiz çay ikramında bulundu.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi’ndeki Tarık Çevikel İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri, Kütüphane Haftası sebebiyle bir etkinlik planladı. Kitap okuma etkinliğinin halka yönelik nasıl olabileceğini masaya yatıran okul idaresi, mahalle meydanındaki parkta yarım saatlik kitap okuma programı düzenlemeye karar verdi. Ellerinde kitaplarla parka gelen 40 öğrenci ve 4 öğretmen, masalara oturarak kitap okumaya başladı. Havanın da güzel olması sebebiyle çocuklar keyifler kitaplarını okudu.

Reklam
Reklam

Hedeflerinin mahalle sakinlerinin de kitap okuma alışkanlığı kazanmaları olduğunu söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Nurgül Karabulut, “Bizler okuyoruz, burada bir eylem yapıyoruz ki, bizi gören büyüklerimiz de okusun. Herkesin okuması lazım, buna çok ihtiyacımız var.” dedi. Havanur Çavdar isimli öğrenci de büyüklerin kitap okuması gerektiğini belirterek, “Bizler burada mahallemizdeki büyüklerin de kitap okuması için dikkat çekmek istedik.” diye konuştu.

Tarık Çevikel İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Akbulut da Kütüphane Haftası’nda halkın kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Okul Müdürü Akbulut şunları kaydetti: “Öğretmen arkadaşlarla düşündük ve parkta kitap okumaya karar verdik. 40 öğrenci ve 4 öğretmen arkadaşımız parkta kitap okudu. Biz değişirsek, toplum değişir, toplum değişince dünya değişir. Kesinlikle okumaya ihtiyacımız var. Bu etkinlik sebebiyle yoldan yürüyen vatandaşlardan biri bile okumaya karar verse bizim için büyük bir kazanımdır.”

Reklam
Reklam

KİTAP KURTLARINA ÇAYLAR ÜCRETSİZ

Mahalle meydanındaki parkta çocukların kitap okuduğunu gören 64 yaşındaki Münür Bozdağ isimli vatandaş da kitap alarak okumaya başladı. Yıllardır futbol hakemliği yapmasına rağmen kitap okuma alışkanlığı kazanamadığını belirten Bozdağ, “Çocuklara özendim, okumanın yaşı yok biz de artık okuyacağız.” diye konuştu. Ramazan Karpuz da çocuklara özenerek kitap okudu.

Parkta kitap okuyan çocuklara bir destek de mahalle çaycısı İsmail Dinçer’den geldi. Dinçer, çocuklara ücretsiz çay ikramında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: