Mahallelinin Tandır Mücadelesi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediyesi’nin Bağlık Mahallesi’ne yaptırdığı tandırın yerine bazı mahalleliler karşı çıkıyor.Adatepe Sokak üzerindeki...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediyesi’nin Bağlık Mahallesi’ne yaptırdığı tandırın yerine bazı mahalleliler karşı çıkıyor.

Adatepe Sokak üzerindeki alana yapılan tandırın faaliyete girmeden bir başka yere yapılmasını isteyen mahalleliler “Tandırın yapımına karşı değiliz, ancak buraya yapılmasın." dediler.

Henüz yapımı tamamlanmayan tandırın faaliyete geçtiğinde çocuklar için büyük tehlike oluşturacağını ifade eden mahalleliler “Çocuklarımız parkta oyun oynuyorlar. Ancak, tandırın kullanıma başlamasının ardından çocuklarımızı tehlikeden nasıl koruyacağız. Her an çocuğumuza bir şey olur mu endişesi taşıyacağız.’’ diye konuştular.

Reklam
Reklam

Mahalleliler, tandır yapımına karar verilirken kendilerine sorulmadığı ileri sürerek “Burada tandır yapılmasını isteyenler, arka sokaklarda oturuyorlar. Bu sokak ve yakınlarında oturanlar parkın içerisine tandır yapımına karşı’’ dediler.

Tandırın park içerisine yapılmaması için imza toplayarak belediye verdiklerini söyleyen mahalleliler “Belediyeden tandırın yerinin değiştirilmesini istiyoruz. Tandır, hem mahallemizdeki çocuklara tehlike oluşturacak hem de bir görüntü kirliliği oluşturacak. Bunun yanında tandırdan çıkacak duman mahalleliyi rahatsız edecek. Çevremizde tandır yapılacak bir çok uygun yer var. Uygun olan alan tandır yapılsın’’ dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: