Mahalli İdareler İşverenler Sendikası, Anayasa İle İlgili Görüşlerini Aktardı

Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TBMM Anayasa Komisyonu'nu...

Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TBMM Anayasa Komisyonu'nu ziyaret ederek yeni anayasa konusundaki hassasiyetlerini anlattı. Sözlü, "Millet olma erdeminin anayasa yapma erdemine feda edilmemesi gerekir" dedi.

Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü, Genel Başkan Yardımcısı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Genel Sekreter Mehmet Oruçöz ile birlikte TBMM Anayasa Komisyonu'na ziyarette bulundu. Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve bazı komisyon üyeleriyle bir araya gelen Sözlü, Mahalli İdareler İşverenler Sendikası'nın yeni anayasa konusundaki görüş ve hassasiyetlerini komisyon üyelerine anlattı.

Reklam
Reklam

Sözlü, görüşmede anayasanın değiştirilemez ilk 3 maddesi ve onu koruyan 4. maddesi ile 66. maddedeki millet tanımı ve eğitim dilinin Türkçe olması konularının vazgeçilmezleri olduğunu vurguladıklarını anlatarak, anayasa yapmanın bir erdem olduğunu ancak milleti millet yapan değerleri parçalayacak bir sonuca yol açmamanın büyük önem taşıdığını ifade etti. "Millet olma erdeminin anayasa yapma erdemine feda edilmemesi gerekir" diyen Sözlü, bu iki unsurun dengelenmesi gerektiğini ifade etti. Milleti millet yapan değerlere sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Sözlü, Mahalli İdareler İşverenler Sendikası'nın temel hassasiyetlerini içeren bir raporu da komisyona sunduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: