Maharetli Eller Kadınlar İçin İşliyor

Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi çalışanları, kadınlar için para kazanıyor.Çankaya Belediyesi’nin sosyal...

Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi çalışanları, kadınlar için para kazanıyor.

Çankaya Belediyesi’nin sosyal yardım kapsamında oluşturduğu Kadın Danışma ve Sığınma Evinin çalışanları, çeşitli nedenlerle buraya sığınan kadınlara harçlık olsun diye para kazanılacak işler üretmeye çalışıyor. Hayırsever bir vatandaşın desteğiyle sığınma evine getirilen domates, biber ve fasulye gibi sebzelerle konserve menemen ve konserve fasulye üretimine başlayan çalışanlar, bu konservelerin satışından elde edilen gelirin kadın sığınma evinde kalan kadınlara harçlık olarak dağıtılacağını bildirdiler.

Reklam
Reklam

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evinde çalışıyor olmalarının yanı sıra burada kalanlara kadın dayanışma güdüsüyle yaklaştıklarını belirten kadınlar, ailesinden ya da eşinden dolayı fiziksel, duygusal, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet görmüş kadınların öncelikle güvenebilecekleri insanlara ihtiyaç duyduklarını vurguladılar. Kadınlara ekonomik olarak küçük de olsa katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren çalışanlar, toplumun tüm kesimlerinin kadını korumak konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini söylediler.

HER KADININ ÖNEMSENDİĞİ BİR ÇATI

Çankaya Belediyesi’nin 2008 yılından beri faaliyet gösteren Kadın Sığınma Evi, 18 yaş üstü şiddet mağduru kadınlara, sığınma ve barınma konusunda kısa dönemlerle ev sahipliği yapıyor. Kadının kendi hayatından kaçarak güvenli bir ortama kavuşturulmasının önemine değinen sığınma evi yetkilileri, buraya başvuran her kadının ve çocuğunun önemsenip, sevildiğini ve onlara yeni bir hayat kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını eklediler.

Reklam
Reklam

Sığınma evinde kadınlara gelir elde etmek amacıyla bez bebek, el sanatı ürünleri, reçel, konserve gibi ürünler farklı zaman dilimlerinde yapılıyor ve kimi zaman bir kermeste kimi zaman da belediye personeline doğrudan satışa sunuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: