Mahkeme Ak Partili Siyasetçiyi Cezalandırdı

AK Parti Bolu İl Yönetimi Tanıtım ve Medya sorumlusu Ayşe Bozacı, aynı yönetimde görev yaptığı...

AK Parti Bolu İl Yönetimi Tanıtım ve Medya sorumlusu Ayşe Bozacı, aynı yönetimde görev yaptığı arkadaşı Sedat Tarakçı’nın kendisine bir gazetenin internet sitesinde hakaret ettiğini söyleyerek açtığı davada mahkeme başkanı kadın siyasetçiyi haklı buldu.

Edinilen bilgiye göre, Şubat ayında yerel bir gazetenin internet sitesinde, “AK Parti’den cevap” diye yayınlanan haberin altına ‘Yakışıksız’ koduyla yorum yazıldı. Yorumda şu ifadelere yer verildi: "Tanıtım ve medyadan sorumlu kişi. Sen AK Parti vizyonuna ne kadar yakışıyorsun da açıklama yapıyorsun. İlk önce sen AK Partimizin vizyonundan yoksun kişisin. Senin geçmişini de biliyoruz. Sen vizyonunu olman gereken yerlerde tamamla. Belediyeden işlerin gitmesin diye AK Parti’desin. Yazıklar olsun seni parti yönetimine alanlardan.” i

Reklam
Reklam

Ayşe Bozacı yorumu okuduktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bozacı’nın karşısına çıkan kişi yönetimde çalıştığı arkadaşı Sedat Tarakçı çıktı. Bozacı olayın şokuyla “İnternet yoluyla hakaret” suçlamasıyla dava açtı. Bolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde önceki gün karara bağlanan davada hakim, Sedat Tarakcıoğlu’nu ’İnternet yoluyla hakaret’ suçundan para cezasına çarptırdı. 3 aylık ceza karşılığına denk gelen para cezasına çarptırılan Sedat Tarakcıoğlu’nun cezası 5 yıl süreyle ertelendi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, “İki yönetim kurulu üyemiz arasında geçen bir olay. Bir haberin altına diğeri bir yorum yapmış. Yorum da biraz nezaket kurallarının dışına çıkmış. Parti içi bir olaydır. Oturup, konuşup değerlendiririz. İki arkadaşımız birbirini affederse, iyi niyetli şekilde yaklaşırız. Eğer birbirlerini affetmezlerse tüzüğümüz gereği ne gerekiyorsa onu yaparız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: