Mahkeme, askeri savcı Üçok’un avukatının ‘reddi mahkeme’ talebini reddetti

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nda görevli üç astsubayın hipnoz ve işkenceyle ifadelerini almak...

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nda görevli üç astsubayın hipnoz ve işkenceyle ifadelerini almak suçundan yargılanan askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, verdiği yazılı savunmada, avukatı ise duruşmada ‘reddi mahkeme’ talebinde bulundu. Mahkeme, sanık ve avukatının taleplerinde delil gösteremediğine işaret ederek ‘reddi mahkeme’ talebini reddetti.

3 astsubayın ifadelerinin işkence ve hipnozla alınmasına izin verdiği için Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok ile hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan’ın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya astsubayların avukatları Mustafa Dokumacı, Okan Yılmaz, Çağatay Sakaoğlu, Vedat Örnek ve Musa Öncel ile sanık Ahmet Zeki Üçok’un avukatı Serkan Günel katıldı. Sanık avukatı Günel, müvekkilinin yazılı savunma beyanını mahkeme heyetine verirken, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini gerekçe göstererek ‘reddi mahkeme’ talebinde bulundu. Avukat Günel, daha önceki taleplerinin geri çevrildiğini ve verilecek kararın kanunlara göre kabul edilemeyeceğini beyan etti.

Reklam
Reklam

Davacı astsubayların avukatı Mustafa Dokumacı ise sanıkların duruşmalara çeşitli bahaneler ve raporlar sunarak katılmadıklarını, olayla ilgili daha önce talimatla alınan ifadelerinin geçerli olduğunu ve bunların dikkate alınarak en üst seviyede sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının ‘reddi mahkeme’ talebini değerlendirerek bu taleple ilgili ara karar aldı. Heyet, talebin geçerliliği noktasında delil gösterilemediğini, talebin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu değerlendirerek kabul etmedi. Ara karar ile ilgili itiraz hakkı doğduğu için esas hakkında kararında daha sonra verilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Savcılık ise ‘reddi mahkeme’ talebinde itiraz hakkının dikkate alınarak, itiraz süresinin değerlendirilmesini istedi. Savcılık mütalaasını yenilerek, Zeki Üçok ve Gürol Doğan'ın işkence yapmak suçundan cezalandırılmasını istedi. Duruşma, sanığın ara karara itiraz yapabileceği dikkate alınarak iki hafta sonraya erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz