Mahkeme Başkanı Ile Avukat Arasında Gerginlik

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı'na 'Yerine otur dinle' diyen avukata başkandan 'sanane benim oturmam' diye...

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı'na 'Yerine otur dinle' diyen avukata başkandan 'sanane benim oturmam' diye tepki gösterdi. Aynı avukat Kürtlerin silahlı ve silahsız olarak siyasal mücadele verdiğini savundu.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, taleplerden önce savunma yapmak isteyenlere söz hakkı verdi. Bu arada söz alan Avukat Selçuk Kozağaçlı, “Buradaki arkadaşları tutuklayan irade sizseniz, siz veya her kim ise tarih önünde yargılanacak ve hesabını vereceksiniz.” diye konuştu.

Bu ifadeler üzerine Başkan Ekinci, ifadelerin tehdit içerikli olduğu konusunda uyarıda bulundu. Ekinci’nin uyarısına kızan avukat Kozağaçlı yüksek sesle, “Savunma yapıyorum sözümü kesmeyin. Suç unsuru varsa suç duyurusunda bulunursunuz. Oturun yerinize dinleyin.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Ekinci, avukatı bu kez bağırmaması konusunda ikaz etti. Ancak, Kozağaçlı, Ekinci’ye yine “Oturun yerinize dinleyin” diye seslendi. Bunun üzerine Başkan Ekinci, “Sanane benim oturmam. Siz savunmanızı yapın.” dedi.

Konuşmasına devam eden Kozağaçlı, Kürtlerin verdiği mücadelenin katmanlardan oluştuğunu savundu. Kozağaçlı, “Bir silahlı siyasal hareket var ve silahlı mücadele yürütüyor. Gerekli merciler de onları yakalar yargılar. Birkaç milyon oy alan ve parlamentoda olan siyasal hareket var. Bunlar katmanlardır. Yüzlerce sivil toplum örgütleri var.” dedi.

Avukat Kozağaçlı, “Buradaki sanıkları silah bulduysanız silahtan, illegal belge bulunduysa ondan, propaganda ise bu suçtan. Hiçbirşey yoksa suç uydurulmasın.” diye konuştu. Kozağaçlı, sanıların tahliye edilmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: