Mahkeme Başkanından Sanıklara Nasihat

Tufan HAMARAT / İZMİR, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek'

Tufan HAMARAT / İZMİR, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek' iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Abdülcebbar İ., Abdülrezzak K., tutuksuz sanık Leyla İ. ve avukatları Nezahat Paşa katıldı. Kürtçe tercüman eşliğinde savunmasını yapan sanık Abdülrezzak K., lise öğrencisi olduğunu belirterek protestolara katılmadığını, hiç bir örgüte üye olmadığını, tutukluluğu nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve suçlamaları kabul etmediğini dile getirip, tahliyesiyle beraatını istedi. Sanık Abdülcebbar İ. ise eve giderken kalabalığın arasında kaldığını, linç ortamı olduğunu, kalabalığa durmaları için bağırdığını, yardım amaçlı orada bulunduğunu, kapsül atmadığını, 3 çocuk babası olduğunu, tutukluluğu nedeniyle ailesinin mağdur olduğunu savunup tahliyesi ve beraatını istedi.
Tutuksuz sanık Leyla İ. de savunmasında, gösterilere katılmadığını, protestoların yaşandığı sırada evde olduğunu iddia etti. Leyla İ., olaylarda Ekrem Kaçaroğlu'nun öldüğünü bir gün sonra öğrendiğini, taş atacak biri olmadığını, hem çalıştığını hem de üniversite sınavlarına hazırlandığını, fotoğraflardaki kişinin ise kendisi olmadığını öne sürüp beraatını talep etti.
Avukat Nezahat Paşa, gösterilerin bir örgüt eylemi değil demokratik bir hak olduğunu, ülkücülerle polislerin yan yana protestoculara saldırdığını iddia edip ülkücülerin linç girişiminde bulunduğunu, olaylarda gerçek mermi kullanıldığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini savundu. Avukat Paşa, sanıkların, delillerin toplanması ve tutukluluk sürelerinin göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilmesini istedi.
MAHKEME BAŞKANINDAN NASİHAT
Tutuklu sanıkların tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, görüntülerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek sanıklara ait olup olmadığına dair yeni bir rapor alınmasına hükmedip duruşmayı erteledi. Öte yandan tahliye edilen sanıklara, Mahkeme Başkanı Erhan Atlı nasihatte bulunup, demokratik tepki göstermek için Anayasal hakkı kullanmakla yakıp yıkmak arasındaki ayrımın farkında olmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: