"Mahkeme-i Kübra'da hesabını vereceksiniz"

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, "Yandaşlaştırdığınız, yandaşlaşmayanları korkuttuğunuz mahkemelerin verdiği kararlardan sorumlusunuz" dedi.

ANKARA (ANKA) -MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i, "Yandaşlaştırdığınız, yandaşlaşmayanları korkuttuğunuz mahkemelerin verdiği kararlardan sorumlusunuz" diyerek, "Adalet duygusunu yaralayan durumun hesabını burada olmasa da Mahkeme-i Kübra'da vereceksiniz" şeklinde konuştu.

CHP tarafından Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında verilen gensoru için MHP grubunun görüşlerini TBMM Genel Kurulu'nda aktaran Bal, "Türkiye'de yargının sorunu artık, insan hakları, demokrasi ve rejim sorunu haline gelmiştir" dedi. Bal, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Yandaşlaştırdığınız, yandaşlaşmayanları da korkuttuğunuz yargının verdiği kararlardan, Mahkeme-i Kübra’da bunlardan sorumlusunuz. Silah gibi kullandığınız yargı, artık sizin denetiminizden çıkmış haldedir. Önlemeyen, verdikleri karardan husursuz olduğunuz, adalet duygusunu yaralayan durumun hesabını vereceksiniz.

Türkiye’de yargının sorunu insan hakları ve demokrasi ve rejim sorunu olmuştur. Diktaya gidişte bir vesayet organı haline gelen yargı, silah olarak kullanılmaktadır. Susturucu olmayan bir silah gibi kullanılmaktadır."

131 MHP'li belediye başkanıyla ilgili yargı ve polisin siyasi operasyonlar yaptığının altını çizen Bal, "Bunları itibarsızlaştırmak amaçlı operasyonlar yaptınız" dedi. Bu operasyonlardan Ereğli Belediye'sinden İbrahim Ekici'yi örnek veren Bal, şunları söyledi:

"İbrahim Ekici intihar etti. Ereğli Belediyesi'nde operasyonunda basıyorsunuz. 6-7 ay önce yapılan operasyonda. Belki bugün ilk defa benden duyuyorsunuz. Gecenin bir yarısı evi basılıyor, belgeleri alınıyor, kız çocuğu için ahlaksız sözler sarf ediyorlar. Ardından çekip gidiliyor. Bunun adalet neresinde sayın bakan. Böyle bir devlet olabilir mi? Hak nerede, hukuk nerede? Adalet nasıl MHP’nin belediye başkanlarını itibarsızlaştırılması için kullanılabilir?"

Reklam
Reklam

AKP'nin ve Adalet Bakanı Ergin'in "Yargının düştüğü halden sorumlu" olduğunun altını çizen Bal, "Kanı kanla yıkayarak, daha önce CHP’nin arka bahçesi olarak nitelediğiniz yargıyı, ön bahçeniz haline getirip, silah gibi kullanmaktan sorumlusunuz. Tekrar ediyorum bunların hesabını Mahkeme-i Kübra'da vereceksiniz" dedi.(ANKA)