Mahkeme kararıyla zorunlu hafta tatili

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde faaliyet gösteren erkek kuaför ve berberlere, mahkeme kararıyla hafta tatili yapma zorunluluğu getirildi.

Gebze Berberler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Gebze'de faaliyet gösteren bütün erkek kuaförlere ve berberlere, Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından, 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu'nun 1. 3. ve 4. Maddeleri gereği, 12 Haziran tarihinden itibaren pazar günleri hafta tatili yapma mecburiyeti getirildiği bildirildi. Hafta tatili uygulamasına uymayan erkek kuaför ve berberlerin denetlemesini ise, belediyelere bağlı zabıta ekipleri yapacak. Açıklamada ayrıca yasağa uymayan esnafların cezai işlemlere tabi tutulacağı da ifade edildi.

Reklam
Reklam

Gebzeli erkek kuaförü ve berberleri ise, hafta tatiline karşı olmadıklarını, ancak en çok iş yaptıkları ve düğünlerin yoğun olduğu pazar gününün zorunlu tatil olmasına bir anlam veremediklerini belirtti. Kuaför ve berberler, bayan kuaförlerin halen Gebze genelinde salı günü tatil yaptıklarını da ifade ederek, kendilerinin de iş yoğunluğunun az olduğu salı günü tatil yapmalarının sağlanmasını istiyor.

Pazar günü acil damat tıraşı olmak isteyen bir damat adayı ise, ancak Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yada bağlı bulunduğu belediyeden yazılı izin aldığı taktirde, anlaştığı kuaförde veya berberde pazar günü tıraşını olabilecek.