Mahkeme Mmk'da Yetkiyi Çelik-iş Sendikası'na Verdi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji fabrikasında yetkinin Çelik-İş Sendikasına verildiğini belirtti.Gül, yaptığı...

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji fabrikasında yetkinin Çelik-İş Sendikasına verildiğini belirtti.

Gül, yaptığı açıklamada, bir süredir İskenderun İş Mahkemesinde, MMK ve Türk Metal Sendikasının açtığı MKK’da yetki davasında kararın verildiğini söyledi.

Mahkemenin Çelik-İş Sendikasına yetki verilmesini kararlaştırdığını belirten Gül, ”MMK’da yaklaşık Çelik-İş Sendikasına üye yaklaşık 1750 işçi bulunuyor. Bizler her zaman MMK işçisinin yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Tabiî ki sürecin bu noktaya gelmesini biz istemedik” dedi.

Reklam
Reklam

Artık işveren ile toplu sözleşme masasına oturmak istediklerini belirten Gül, şöyle konuştu:

“Çelik-İş Sendikası, MMK’da yargı kararıyla toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldı. Bu işin Yargıtay sürecine geçmeden toplu sözleşmenin başlamasını istiyoruz. Bu konuda gerekli girişimleri yapacağım. Gerek MMK Yetkililerinin gerek Türk Metal Sendikasının bu sıkıntıya son vermelerini istiyorum.”

Böyle bir kararı beklediklerini kaydeden Gül şunları kaydetti:

"İş dinamizmini bozmadan daha fazla üretim için, Çelik-İş Sendikasına yakışır bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kimseye bir kinimiz yok. Bizler her zaman mütevazı olacağız. Bizim hedefimiz emeğin hak ettiği değeri almasıdır. Toplu iş sözleşme masasında, haklarımızı savunmak ve geliştirmek üzere bugün dünden daha çok birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bu hukuki süreçte sendika avukatlarımız Mustafa Avcı ve Cihan Önal'a göstermiş oldukları özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: