Mahkeme Solin’in Annesini Tahliye Etti

Terör örgütü KCK’nın Cizre yapılanmasına yönelik Eylül 2011’de düzenlenen operasyonda tutuklanan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı...

Terör örgütü KCK’nın Cizre yapılanmasına yönelik Eylül 2011’de düzenlenen operasyonda tutuklanan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur tahliye edildi. Onur’un avukatı, lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ve epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat'a bakabilmesi için tahliye talebinde bulunmuştu.

Terör örgütü KCK üyesi olmak suçundan Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur tahliye edildi. Tahliye kararı veren mahkemenin, gerekçeli kararı hazırlamaya çalıştığı öğrenildi. Mahkemenin Onur’u lösemi hastası kızı Solin ile epilepsi hastası oğlu Mirhat’a bakmak için adli kontrol uygulaması kapsamında tahliye ettiği belirtildi. Tutuksuz yargılanacak olan Onur, haftada bir bulunduğu yerdeki karakola giderek imza vereceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Hanım Onur’un eşinin de KCK firarisi olduğu için çocuklarının durumu başlatılan imza kampanyasıyla gündeme getirilmişti. Onur'un lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhat'ın durumlarının basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Cizre'deki Solin kızımızla ilgili olarak birkaç girişimimi paylaşmak istiyorum. Hem Şırnak valimiz hem de Cizre kaymakamımızla görüştüm. Kaymakam bey aileyle benim adıma görüşmeye gitti.'' açıklamasında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: