Mahkeme Yönetimi Güçlendirme Sistemi

Mahkeme Yönetimi Güçlendirme Sistemi Projesi Avrupa Birliği beraberliğinde Elazığ Adalet Sarayında da faaliyet göstermeye devam ediyor.

Haziran ayından bu zamana kadar devam eden projenin amacı vatandaşların kapı kapı dolaşmadan istedikleri bilgiye ve belgeye en kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Elazığ Adalet Sarayı’nda gerçekleşen basın toplantısında proje hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal şunları söyledi;

Türkiye’de 20 İlinde faaliyet gösteren Elazığın’da içinde olduğu “Mahkeme Yönetimi Güçlendirme Sistemi Projesi” yaz aylarından bu yana Elazığlı vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz büyük bir projedir.Adalet Sarayına gelen vatandaşlarımız polis noktasını geçtikten sonra karşılarına çıkan danışma bürolarına müracaat ediyolarlar.

Reklam
Reklam

Kimliklerini vererek hangi bilgiyi almak ve ya hangi belgeye ihtiyaç duyduklarını söyleyerek oradaki arkadaşlarımız kimlik bilgilerini girerek sorgulama yapıyorlar.Yada herhangi bir dava açmak istediklerini söyleyerek ön bürolarımıza yönlendiriliyorlar.

Bizim amacımız gelen vatandaşlarımızın yukarılara çıkmaya gerek duymadan kapı kapı dolaşmadan istedikleri bilgiyi vererek yardımcı olmaktır”dedi.

Çatal; İleriki zamanlarda da yeni bir projenin ise hayata geçirileceğinin startını verdi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: