Mahkemelik Olan İnşaat Alanında Bilirkişi Heyeti Keşif Yaptı

Balıkesir'de mahkemelik olan eski hal binası inşaat alanı mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyetince yerinde izlendi.Balıkesir'de...

Balıkesir'de mahkemelik olan eski hal binası inşaat alanı mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyetince yerinde izlendi.

Balıkesir'de tartışmalara neden olan ve ilk olarak bina yapılması gündeme gelen, ardından da meydan olmasına karar verilen eski hal binası inşaat alanı mahkemeye taşındı. Yürütmeyi durdurma kararı verilen inşaat alanı bugün bilirkişi heyetince incelendi. İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde görev yapan mimar, şehir plancısı ve harita mühendisinden oluşan bilirkişi heyetine, inşaat alanını mahkemeye taşıyan Avukat Birol Şahin, Belediye İmar Müdürü Hikmet Memiş'de eşlik etti. Hakimin başkanlığında incelenen eski hal binası inşaatındaki incelemeye basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Avukatların savunmalarının ardından bilirkişi heyeti inşaat çevresinde bulunan Zağnos Paşa Cami, Paşa Hamamı ve Karesi Türbesi gibi tarihi dokuları inceleyerek fotoğraflarını çekti.

Reklam
Reklam

Bilirkişi heyeti incelemelerin ardından inşaat alanından ayrılırken, heyetin 30 gün içinde bir rapor hazırlayacağı ve davanın görüldüğü mahkemeye kararın sunulacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: