Mahkemeye Giderken Yolunu Kesen Damadını Öldürdü

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, kızıyla birlikte duruşmaya giden kayınpeder, yolda kendilerine ateş açan damadını tabancayla vurarak...

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, kızıyla birlikte duruşmaya giden kayınpeder, yolda kendilerine ateş açan damadını tabancayla vurarak öldürdü.

Ankara'da öğretmenlik yapan B.H. (28), eşi Hakan Hızlıtürk (29) ile yaşadığı geçimsizlik sebebiyle Sakarya'nın Söğütlü ilçesi Yeniköy'de yaşayan ailesinin yanına yerleşti. Evi terk eden ve boşanma davası açan eşine telefonla tehdit mesajları gönderen Hızlıtürk, 28 Ocak'ta eşinin Söğütlü ilçesi Yeniköy'deki ailesinin iki katlı evini arkadaşı M.C. ile benzin dökerek yaktı. Yangın sonucu evde maddi hasar meydana geldi. Evde bulunan bir kişi de hafif şekilde yaralandı. Olay sonrası Hakan Hızlıtürk ve arkadaşı M.C. hakkında Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama, tehdit amacıyla yaralama ve malvarlığına zarar verme, birden fazla kişiyle tehdit' suçlarından dava açıldı. Olay sonrası B.H., savcılığa başvurarak korunma talep etti.

Reklam
Reklam

Bugün yaşanan olayda ise B.H., babası S.D. (52) ile yangınla ilgili görülen davanın duruşmasına katılmak için yola çıktı. İddiaya göre, Hızlıtürk, ayrı yaşadığı eşi B.H. ve kayınpederi S.D.'nin bulunduğu aracı Adapazarı-Karasu karayolunda başka bir araçla takip ederek av tüfeğiyle ateş açtı. S.D. ve Hızlıtürk, Kömürlük köyü mevkisinde araçlarını durdurdu. S.D., tabancasıyla damadı Hızlıtürk'ü başından vurdu. Ağır yaralanan Hızlıtürk, arkadaşları tarafından kaldırıldığı Bilge Hastanesi'nde hayatını kaybetti. S.D. ve kızı B.H. olay sonrası kaçtı.

Jandarma ekipleri, olay yerinde bulunan av tüfeği ve boş fişekleri kriminal inceleme için aldı.
Öte yandan, damadını öldürdüğü ileri sürülen S.D.'nin jandarmayı arayarak teslim olacağını söylediği ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: