Mahkum Çocuklarının El Emekleri Değerlendiriliyor

Uşak'ta bu sene 20'ncisi düzenlenen 'Eşme Uluslararası Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nde tiyatro oyuncusu...

Uşak'ta bu sene 20'ncisi düzenlenen 'Eşme Uluslararası Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nde tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü öncülüğünde mahkum çocuklarının el emekleri görücüye çıkarıldı. Açılan stantta Ege Bölgesi'nde bulunan cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan 56 mahkum çocuğun yaptığı tablo, biblo, fener gibi ürünleri satışa çıkarıldı. Standa yapılan satışlardan elde edilen gelir, cezaevlerinde bulunan çocukların eğitim giderleri için kullanılacak.

Uşaklı olan tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü, projenin çok faydalı bir hareket olduğunu, 11 yıl önce tiyatro oyunu vesilesi ile Buca cezaevinde yine mahkum çocuğu olan 23 yaşındaki Sultan Elgün vesilesi ile projeye başladığını Sultan’ın şimdi hukuk fakültesini bitirdiğini söyledi. Tanülkü, "Cezaevinde bu süreci yaşayanlar bilir. Cezaevlerinde insanlar bir şeyler ile oyalanmalı. Onurlarını ayakta tutmalı. O anlamda el becerileri ve eğitsel olarak sanatsal anlamda o duvarların arasında ayakta kalmayı öğrenmeli. Orada anneler kaldığı süreçte çocukları da 6 yaşına kadar annelerinin yanında kalıyor. Bu çocukların da kendi yapılarını onurlarını koruyabilmek, kendilerini koruma altına alabilmeleri için bu tip uğraşlar ile meşkul olmaları gerekiyor. Küçük elleri yürekleri ile küçük resimler, biblolar yapıyorlar. Bizde bunları geliştirerek çocukların bu ürünlerini halka ulaştırmak ve buradan gelecek küçük küçük gelirler ile okumaları için onlara destek olmak istedik. Kızımız Sultan’da mahkum çocuğu olarak bize küçük yaşta geldi. Savcılarımızda maaşlarından ona destek oldu. Sultan gibi birçok çocuk yetiştirildi. Sultan hukuk fakültesini bitirim avukatlık stajını tamamladı. Kasım 2013 tarihinde savcılık sınavlarına girecek. Sultan savcılık yolunda ilerlerken. Oda diğer mahkum çocuklarına eğitim anlamında destek olmaya başladı. Bu bir zincirleme yapı, zincirin halkalarını onlar ilerletecek. Bu bir nöbet biz nöbeti Sultan gibi evlatlarımıza emanet edeceğiz. Mutluyuz. Bu yaptıkları lambalar çok önemli onlar için ışıktır." dedi.

Reklam
Reklam

23 yaşındaki Sultan Elgün ise çok mutlu olduğunu dile getirerek burada olmak onurlu bir iş. Herkes tatildeyken bizim burada onlar için çalışmamız çok güzel bir duygu. Bende bir mahkum çocuğuyum. Babam cezaevinde yattı. Babam cezaevindeyken Turgay babamlar orada tiyatro oyunu sahnelediler. Turgay babam ile tanışmam o vesile ile oldu. Bizde şimdi diğer çocuklara destek oluyoruz. Onlara balık vermiyoruz balık tutmayı öğretiyoruz. Buradaki satıştan kazandığımız para direk ellerine verilmeden, o çocukların onurunu incitmeden. onların okul, giyim, yurt masrafları için kullanılacak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: