Mahkumların Yaptığı El Sanatları Ürünleri Sergilendi

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları Ürün ve El Sanatları Sergisi'nin 9’uncusu Zafer Çarşısı'nda açıldı....

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları Ürün ve El Sanatları Sergisi'nin 9’uncusu Zafer Çarşısı'nda açıldı. Sergide, mahkumların el emeği göz nuru ürünleri ile tarım cezaevlerinde üretilen gıda ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapıldı.

Tutukevleri İşyurtları Kurumu, ceza infaz kurumlarında bulunan mahkumlara meslek edindirmek, cezaevlerindeki atıl işgücünü Türkiye ekonomisine dahil etmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu yolla bir yandan hükümlülere mesleki eğitim verilirken, diğer yandan da atıl işgücü Türkiye ekonomisine katılıyor. Türkiye genelinde 225 ceza infaz kurumunda işyurdu bulunurken, 2011 yılında bu işyurtlarında 16 bin 920 hükümlü meslek edindirme amaçlı çalıştırılıyor. Bu kapsamda 9. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İşyurtları Ürün ve El Sanatları Sergisi, Zafer Çarşısı'nda gerçekleştirildi. Sergide, mahkumların el emeği göz nuru ürünleri ile tarım cezaevlerinde üretilen gıda ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapıldı. Organizasyona, 34 ceza infaz kurumu katıldı.

Reklam
Reklam

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde memur olan ve mahkumların yaptığı el yapımı takıları stantta satan Gonca Şahiner, buradan sağlanan kar payından mahkumlara da verildiğini ifade etti. Şahiner, "Sigortalı çalışıyorlar, maaş da veriliyor kendilerine. Biz de el sanatlarını sergileyip kazanç sağlıyoruz işyurduna. Satışlar iyi gidiyor. Fiyatlarımız uygun. Gençlerden, hanımlardan ve hediyelik alan vatandaşlardan talep var" şeklinde konuştu.

Sergiyi gezen Mualla Erbaş ise, "Sergiyi çok güzel ve başarılı buldum. Bence büyük bir hizmet. Her şey bulunabiliyor. En güzel şey de mahkumların ürettiklerinin vatandaşa sergilenmesi. Onların sigortalı olarak çalıştırılması" dedi.

Sergi, 5-11 Kasım tarihleri arasında 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: