Mahkumların yaptığı ürünler sergilenecek

Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve...

Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve el işi ürünleri sergilenecek. Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenecek sergi 13 Şubat Pazartesi günü saat 11.00'de açılacak.
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, sergide yer alacak ürünleri söyle sıraladı: Çini tabak, vazo, çerezlik, küllük, saatlik, tablo, sehpa, nazarlık, biblo, elbiseler, zigon sehpa, sandık, ekmeklik, CD'lik, gazetelik, fiskos, rahle, peçetelik, anahtarlık, takı sandığı, tepsilik, peçetelik, boncuk işlemeli çeşitli süs eşyaları, kuru kalem, yağlı boya ve pastelden yapma çeşitli ebat ve özellikte resimler, küpe ve kolye çeşitleri, bilgisayar masası, ahi sandığı, Gümüşlük vitrin, Atatürk büstü, Çanakkale anıtı, gemi ve değişik el sanatlarına ait ürünler.
Şahin, hükümlü ve tutuklunun yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlü ve tutuklunun yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek için üretilen ürünleri bir sergiyle halkın beğenisine sunacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz