Mahkumların yaptığı ürünler sergileniyor

Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve...

Kırşehir'de kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resim ve el işi ürünleri sergileniyor.
Sergi, bugün saat 11.00’de Kültür Müdürlüğü Salonu'nda törenle açıldı. Serginin açılışına Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, eşi Yeşim Erden, Garnizon Komutanı Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Polis Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, TSO Başkanı Müfit Göçen, KESOB Başkanı Bahammettin Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.
5 gün açık kalacak sergide, çÇini tabak, vazo, çerezlik, küllük, saatlik, tablo, sehpa, nazarlık, biblo, elbiseler, zigon sehpa, sandık, ekmeklik, CD'lik, gazetelik, fiskos, rahle, peçetelik, anahtarlık, takı sandığı, tepsilik, peçetelik, boncuk işlemeli çeşitli süs eşyaları, kuru kalem, yağlı boya ve pastelden yapma çeşitli ebat ve özellikte resimler, küpe ve kolye çeşitleri, bilgisayar masası, ahi sandığı, Gümüşlük vitrin, Atatürk büstü, Çanakkale anıtı, gemi ve değişik el sanatlarına ait ürünle yer alıyor.
Sergi hakkında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, sergi açan mahkumların 24 iş kolunda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Şahin, sergide daha çok el işi ve sanat ürünlerinin yer aldığını belirtti.
Başsavcı Şahin, “Bir yıl içerisinde elde edilen ve üretilen ürünler burada sergileniyor. Sergimiz bugünden itibaren 5 gün devam etmektedir. Sergimizde her ürünümüz ayrıca satışa sunulmaktadır. Cezaevlerinde yatan tutuklu ve hükümlülere daha önceleri sadece cezalandırma şeklinde infaz yaptırılmaktaydı. Fakat son yıllarda tutuklular ve hükümlüler sadece cezalandırılmıyor. Cezaevinde çıktıktan sonra kendisine ve topluma faydalı insan olmasının sağlanmasını sağlıyoruz. Eğer mesleği yoksa yeni bir meslek öğretiyoruz. Cezaevinden çıkan insanların bir daha cezaevine dönmemelerini istiyoruz.” diye konuştu.
Katılımcılar, sergilenen ürünleri tek tek inceledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz