Mahmud Abbas'tan İtalya'ya Filistin çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Matteo Renzi ile görüştü.

Vatikan'da yarın Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüşüp, pazar günü iki Filistinli rahibenin "azize” ilan edilmesi törenine katılmak için Roma'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, günü İtalyan devlet erkanının üst düzey temsilcileriyle görüşmeler yaparak geçirdi.

Sabah saatlerinde konakladığı otelde, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'yi kabul eden Filistin Devlet Başkanı, öğle saatlerinde İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Abbas, öğleden sonra da başbakanlık sarayı Chigi'ye geçerek, Başbakan Matteo Renzi ile bir araya geldi. Yaklaşık 40 dakika sürdüğü öğrenilen görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, iki liderin bölgesel konuları ele aldığı belirtildi.

Bu arada, İtalyan "La Stampa” gazetesi de Abbas'ın, Renzi'ye Vatikan'ın Filistin'i devlet olarak tanıması hususunda geçen gün aldığı kararı örnek göstererek, İtalya'nın da Filistin'i devlet olarak tanıması çağrısı yapacağı ifade edildi.

Bu arada, Abbas'ın Renzi ile görüşmesi sebebiyle başbakanlık sarayı Chigi'ye diğer devlet başkanlarına uygulanan protokol uygulanarak Filistin Bayrağı, sarayın balkonundaki göndere çekildi.

Filistin Devlet Başkanı, yarın sabah saatlerinde Vatikan'da Papa Franciscus ile görüşecek.

Abbas, pazar günü de Filistin'de Osmanlı hakimiyetinin olduğu 19. yüzyılda yaşayan iki Arap rahibenin "azize” ilan edilmesi törenine katılacak.

(AA)