Mahmut Demir’den Bekir Çeker’e Destek

Eski milli güreşçi Mahmut Demir, 22 Ekim’de yapılacak Türkiye Güreş Federasyonu olağan genel kurulu öncesi...

Eski milli güreşçi Mahmut Demir, 22 Ekim’de yapılacak Türkiye Güreş Federasyonu olağan genel kurulu öncesi Bekir Çeker’i destekleyeceğini açıkladı.

Türk milli mayosunu 220 kez giyip Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları kazanan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mevcut federasyon başkanı Amasya’mızın evladı. Benim de çocukluktan beri güreş arkadaşım olan Sayın Bekir Çeker. Güreş Federasyonu seçimlerinde bizde kendisinin şampiyon bir hemşehrisi olarak Bekir Çeker’i destekliyoruz” dedi.

Adaylığını açıklayan Hamza Yerlikaya ile Çeker’e başarılar dileyen Demir, desteğinin ‘Amasyalılık gereği’ olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

2012 Londra Yaz Olimpiyatları’nda alınan sonuçların tam beklediği sonuç olmadığını ve daha iyisinin olabileceğini belirten Demir, “İnşallah önümüzdeki süreçte seçilirse Bekir Bey, diğer arkadaşımız seçilirse Hamza Bey. Yoğun bir görev bekliyor, Kolay değil. Burada bir başarısızlık varsa bu son iki yılın başarısızlığı değil. Geçmiş yılların da hataları, günahları var” şeklinde konuştu.

Türkiye Güreş Vakfı’nın vefat eden şampiyonlar için Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda anıt mezar tahsis ettiğini de hatırlatan Demir, “Ben anıt mezarda değil doğduğum topraklarda kalmak istiyorum. Bunu güreş vakfı yöneticilerine söyledim. Orayı tercih edenleri de hoş karşılıyorum” diye konuştu.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ile Amasya Şeker Fabrikası’nda başarılı şekilde yöneticilik yaptığını ve yönetimden kendi isteğiyle ayrıldığını vurgulayan Mahmut Demir, ilerleyen süreçte sivil toplum kuruluşlarında görev almayı düşünmediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: