Mahruki’den Başarının Sırları

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, her insanın tırmanabileceği bir ‘Everest’ olduğunu, kendi Everest’ine...

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, her insanın tırmanabileceği bir ‘Everest’ olduğunu, kendi Everest’ine tırmanan insanların da yükseleceğini söyledi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) tarafından organize edilen; ‘Kişisel Gelişim Toplantıları’ kapsamında gerçekleştirilen; ‘Gelişim Atölyesi’nin ilk konuğu ‘Kar Leoparı’ unvanı ile öne çıkan Nasuh Mahruki oldu. Everest’e tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman olma unvanını da elinde bulunduran Mahruki, Seyhan Oteli’nde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Etkinliğe katılanlar arasında; MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da yer aldı.

Reklam
Reklam

"EVEREST'E TIRMANMAK CESARET VE GÜÇ İSTER"

Burada konuşan Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sakarya, ‘Gelişim Atölyesi'nin her yeni doğan günün beraberinde getirdiği yenilikler neticesinde hayatı doğrudan ve dolaylı etkileyen değişim ve gelişimlere daha hazırlıklı olabilmeyi sağlayacak bir proje olduğunu dile getirdi. 8 toplantıdan oluşan toplantılar serisi kapsamında; Ahmet Şerif İzgören ve Acar Baltaş gibi kişisel gelişim konusunda uzman isimlerle de bir araya gelineceğini anlatan Sakarya, "Everest'e tırmanabilmek cesaret ister, güç ister, anlık değişimlere hazır olmayı ister. Kararlılık, hedef odaklılık, motivasyon, tecrübe, bilgi, azim, kendine güven, ekibine ve ekipmanına güven ister. Günümüzün ticari koşulları içerisinde hayatta kalmak, başarılı olmak isteyen her işadamı, her girişimci Everest'e tırmanacakmış gibi bu saydıklarıma sahip olmalı ve bu yetilerini geliştirmeli" dedi.

"HERKESİN TIRMANABİLECEĞİ BİR 'EVEREST' VAR"

1998 yılındaki depremde de görev yaptığı Adana'ya, nezih bir toplantı ile gelmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Nasuh Mahruki, dağcılığa başlama hikayesini anlatarak konuşmasına başladı. ‘Kendi Everest'inize Tırmanın’ adlı son kitabını da özetleyen Mahruki, başarının ve mutluluğun yol haritasını anlattı. Bu kitabının klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı yapısı bulunduğunu bildiren Mahruki, “Herkes Everest'e tırmanamayabilir ama herkesin tırmanabileceği bir Everest'i var. Kendi Everest'ine tırmananlar, yükselir. Kendi Everest'ine tırmanan insanların çoğunlukta olduğu toplumlar da yükselirler. Başarı için ilk adım aramak. Hayatın içindeki kendi yerimizi arama yolculuğuyla başlayacağız. Hayatın içinde kendi yerinizi arayın. Sadece kendiniz için olan bir yer” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

“FİKRİNİZİN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ İDDİALI OLACAKSINIZ”

Herkes gibi olan sıradan, kendi gibi olanınsa değerli olduğu yorumunda bulunan Mahruki, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Kendimiz ile ilgili farkındalığı uyumlu hale getirdikten sonra hedefler belirlenir. Hedefler motivasyonu getirir. Bunun yanında zaman ve kaynakları ekonomik kullanmak da başarının sırrıdır. Büyük düşünün. Büyük düşünmek güzeldir, ancak, büyük hedeflere ulaşmak için, zorlukların da üstesinden daha kolay gelmek amacıyla hedefi küçük parçalara da bölebilirsiniz. Cesaret güzeldir. Cesaret korkunun kontrol edilmesidir. Korkular kontrol edilmelidir. Fikirlerinizde de iddialı olmalısınız. Fikrinde iddialı olmak ve hesap edilebilir riski göze almak da başarılı insan ile başarısız insan arasındaki farkı gösteren farklı bir özelliktir. Fikrinizin doğru olduğuna inanıyorsanız, iddialı olacaksınız, hesap edilebilir riskleri de göze aldığınızda başarı elde edersiniz.”

“İNSANIN KENDİNİ TANIMA SÜRECİ ÖMÜR BOYU SÜRER”

Bir insanın kendini tanıma süresinin olmadığını, bu sürecin ömür boyu sürdüğünü vurgulayan Mahruki, her kişinin bir hobisi olması gerektiğine de dikkat çekerek, hobilerin insanın yaşam kalitesini doğrudan yükselttiğini belirtti. Mahruki, "Hobi kişinin karakterini, kişiliğini, yaratıcılığını, güçlü taraflarını, sosyallığı, kabiliyetleri ortaya çıkarır. Hobiler insanın kendisiyle baş başa daha çok vakit geçirmesini, en iyi haliyle, en iyi taraflarıyla her şeye pozitif bakarken daha mutluyken yaptığı bir uğraş. Bu, insanın kişiliğini de çok olumlu etkiliyor. Bugün bir iş başvurusu yaptığınızda hobilerinizi soruyorlar. Yurtdışında bir üniversiteye başvurduğunuzda da hobilerinizi soruyorlar. Hobisi olmayan insan, tek boyutlu, tatsız tuzsuz oluyor. Hobiler insana çok yönlülük de kazandırıyor. Hobilerimizde kişiliğimiz de çok rahat gözlemlenebilir" diye konuştu. Konuşmanın ardından Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sakarya, Nasuh Mahruki’ye katkı ve katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz