Mahsur kalan doğum hastası helikopter ile kurtarıldı

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Yuvalıdam köyünde doğum sancısı başlayan Zeliha Ay(38), 112 acili arayarak yardım...

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Yuvalıdam köyünde doğum sancısı başlayan Zeliha Ay(38), 112 acili arayarak yardım istedi. Harekete geçen Bitlis Valiliği'nin girişimiyle Merkez Jandarma Alay Komutanlığı'ndan kaldırılan askeri helikopter, hastayı köyden alarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Son bir ay içinde yağan kar nedeni ile sıkıntılı günler yaşıyoruz. Özellikle ulaşımı zor olan köylerimizden Yuvalıdam'da ikinci doğum hastasını getirmek durumunda kaldık." dedi. Vali Yılmaz, Yuvalıdam köyünün yolunun çığ nedeni ile kapalı olduğunu aktararak, "Ekiplerimiz yolu açmak için çalışıyorlar, ancak çığ tehlikesinin devam etmsi nedeni ile tam olarak çalışamıyoruz. Birkaç gün daha yolun açılması gecikecek." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz