Maib’In Bin 127 Üyesi Yeşil Pasaporta Hak Kazandı

- Makine İhracatçıları Birliği, son 3 yıl itibarıyla yıllık ortalama ihracatı bir milyon doların üzerinde olan ihracatçı firmaların temsilcilerini kapsayan

- Makine İhracatçıları Birliği, son 3 yıl itibarıyla yıllık ortalama ihracatı bir milyon doların üzerinde olan ihracatçı firmaların temsilcilerini kapsayan yeşil pasaport uygulamasından bin 127 makine ihracatçısı yararlanacağını açıkladı.

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, “Hususi (yeşil) pasaporttan yararlanmaya hak kazanan binin üzerindeki makine ihracatçımız, sektörümüzün gücünü gösteriyor” dedi.

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, yaptığı açıklamada, ihracatçı firma temsilcilerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından çalışmaya başladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Makine İhracatçıları Birliği, üyeleri arasında ihracat rakamlarına bakılarak yaptığı çalışmada geçen yıl Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 9.5’unu karşılayan makine sektöründe, bin 127 firmanın yeşil pasaport almaya hak kazandığını açıkladı.

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran , 2016 yılında toplam ihracatı 13.4 milyar dolar olarak gerçekleşen sektörde binin üzerinde firmanın, bir milyon dolar üzerinde ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çekti ve ekledi:

“Birliğimize üye olan 9 bin firma bulunuyor. Bu firmalar dünya genelinde 200’e yakın ülkeye Türk makinesi satıyor. Sektörümüz uluslararası rekabette gücünü artırmaya çalışırken, bu düzenlemenin de yurtdışına giriş çıkış işlemlerinde önemli bir kolaylık sağlayarak rekabet gücümüze katkıda bulunacağına inanıyoruz. Yeşil pasaport düzenlemesi Almanya, İtalya ve Fransa gibi makine ihracatımızda önde gelen ülkelerle ticaretimizde bize hız kazandıracak.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: