Maicon: 'Beşiktaş'ı yenmek istiyoruz'

Galatasaray'ın başarılı stoperi Maicon, Beşiktaş derbisi öncesi beIN SPORTS'a konuştu. Beşiktaş'a karşı akıllı bir oyun sergilemeleri gerektiğini söyleyen Maicon, sahaya 3 puan için çıkacaklarını ifade etti.

Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Maicon, Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun 14. haftasında Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak beIN SPORTS’a açıklamalarda bulundu.

Brezilyalı savunmacının açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Her maç önemli ama derbilerin önemi ister istemez daha fazla olabiliyor. Derbiden kazanılacak 3 puan da ekstra motivasyon sağlayabiliyor. İyi, güzel bir maç bizi bekliyor. Çok önemli bir maç… Önemli bir rakibe karşı oynayacağız. Tabii ki bu maç ligin kaderini belirlemeyecek. Ekstra motivasyon kazandıracak. Bu demek değildir ki ters bir sonuçta her şey terse dönecek.”

Reklam
Reklam

‘LİDERLİĞİ HAK EDEN BİR GALATASARAY VAR’

“Liderliği hak eden bir Galatasaray var. Lider olarak gideceğiz. Avantajımız var ama bunu kendi lehimize çevirmeliyiz. Ligdeki durumumuzun iyi olduğu aşikar. Bunu düşünerek gidip orada bunu kullanmalıyız. Her maça iyi hazırlanıyoruz. Aynı mantaliteyle çıkacağız. Umarım sonuç bizim lehimize olur.”

‘AKILLI VE DİKKATLİ OYNAMALIYIZ’

“Kendi evimizde bir derbi oynadık ve 0-0 bitti. Önemli olan o maça en iyi şekilde hazırlanabilmek ve maksimumu gösterebilmek. Bu iyi giden süreci güzel bir galibiyetle devam ettirmek istiyoruz. Akıllı ve dikkatli oynamamız lazım. Ona göre de maç şekillenecek.”

‘FUTBOLCU İÇİN TARAFAR ÇOK ÖNEMLİ’

“Türkiye’deki derbilerin atmosferi gerçekten inanılmaz oluyor. Tek bir derbi oynadım ama bu zaman kadar oynadığım en ateşli derbi oldu. Umuyorum Cumartesi günü verdiği imaj da böyle olur. Deplasman takımı olabiliriz. Taraftarımız orada daha az olabilir ama bir futbolcu için taraftarın olması, o sesi, o duyguları hissedebilmesi çok önemli.”

Reklam
Reklam

‘UMARIM PORTO’DAKİ GİBİ YENERİZ’

“Porto’da oynarken Beşiktaş’a karşı oynadığım maçı hatırlıyorum. Güze bir ambiyans vardı. Türkiye’nin her yerinde ev sahibi takım o ambiyansı yaratıyor. Porto ile onadığım maçta da Beşiktaş’ı yenmiştik. Umarım Cumartesi kazanan taraf biz oluruz.”

‘HER RAKİBE AYNI SEVİYEDE SAYGI DUYUYORUZ’

“En büyük avantajımız lider olmamız. Lider olmak size daha fazla sorumluluk getiriyor. Önünüzde hiçbir takım yok. Devamlı takip ediliyorsunuz. İster istemez bu sizde baskı yaratabiliyor. Zor ve önemli bir maça çıkacağız. Rakibimize de çok saygı duyuyoruz. Her rakibe karşı her zaman saygımız aynı seviyede. Biz de neler yapabileceğimizi biliyoruz.”

‘QUARESMA ÇOK KALİTELİ BİR OYUNCU’

“Quaresma çok kaliteli bir oyuncu. İnsan olarak da karakterini sevdiğim biri. Yetenekli bir oyuncu... Kendisiyle oynadığım için de şanslıyım. Porto’da bir efsane olan bir oyuncu… Mutlaka kendi takımının en önemli silahlarından biri olacaktır. Ama bizim hedefimiz galip gelmek.”

Reklam
Reklam

‘IGOR TUDOR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ’

“Igor Tudor çok iyi bir teknik direktör. Beni, takım arkadaşlarım en şekilde maça hazırlıyor. Bu azmana kadar da bun görüyoruz. Çok iyi bir başlangıç yaptık. Lideriz. Bunda da tabii ki hocamızın çok büyük bir payı var. O, benim ve takım arkadaşlarım için önemli bir avantaj.”

‘HEDEF MAYIS AYINDA ŞAMPİYON OLMAK’

“Mutlaka hiçbir zaman için en iyi oldum, lider oldum diye bırakmamanız gerekiyor. Her zaman daha iyi odaklanmamız lazım. Her hafta daha iyi olmak istiyoruz. Önemli bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Hedef Mayıs ayında şampiyon olup taraftarımızı mutlu etmek…”

‘TÜRKİYE LİGİ’NİN KALİTE DÜZEYİ GAYET YÜKSEK’

“Şu zamana kadar Portekiz ve Brezilya Ligi’nde oynadım ama Türkiye Ligi’nin de Kalite düzeyi gayet yüksek. Yapılan çok önemli yatırımlar, alınan önemli oyuncular var. Her geçen sene rekabet daha da artıyor. Umarım ilerleyen yıllarda da böyle devam eder ve Türkiye, Dünya Ligleri arasında üst sıralardaki yerini alır.”

Reklam
Reklam

‘FUTBOLUN DİLİ ORTAK’

“Birbirine çok destek olan bir takımımız var. Dil, çok önemli bir problem değil. Futbolun dili ortak... Bu yüzden Muslera ve Mariano ile aynı dili konuşuyor olmamın büyük bir avantaj olduğunu söyleyemem. Çünkü önemli olan hafta içi maça nasıl hazırlandığınız.”

‘TARAFTARIMIZ BİZE GÜVENSİN’

“Taraftara mesajım bize inansınlar güvensinler. Onları sezon sonunda mutlu etmek bu takım elinden gelenin en iyisin yapıyor. Sezon sonunda taraftarımıza şampiyonluk hediye edeceğiz diye ümit ediyorum.”