Makamda ilk fotoğraf

MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan’ın, makamında çekilen ilk fotoğrafı ile özgeçmiş bilgileri, teşkilatın resmi internet sitesine konuldu.

Başbakanlık Müsteşar yardımcılığı görevinin ardından, önce MİT Müsteşar yardımcısı sonra da MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan’ın, makamında çekilen ilk fotoğrafı ile özgeçmiş bilgileri, teşkilatın resmi internet sitesine konuldu.
Gecikmeli olarak siteye konan bilgilere göre, 1968 yılında Ankara'da doğan Fidan, 1986'da Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu'nu bitirdi. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi sırasında yaptı. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurt dışı görevde bulundu. Bu dönemde Üniversty of Maryland Universty College'den siyaset ve yönetim bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi uluslararası İlişkiler bölümünden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.
TSK'daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetinden sonra istifa etti ve büyükelçilik siyasi ve ekonomik danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dış Politika ve Uluslararası Güvenlikten Sorumlu Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra Başbakanlık Özel Temsilciliği yaptı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve OYAK Genel Kurul üyeliği yaptı. Uluslararası güvenlik, Uluslararası Kalkınma ve Türk dış politikaları konusunda akademik çalışmalarda bulundu. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi.