Makedon işadamları Bursa’da 100’den fazla iş görüşmesi yaptı

Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'nin ev sahipliğinde Almira Otel'de yapılan Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu'nda 20...

Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'nin ev sahipliğinde Almira Otel'de yapılan Makedonya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu'nda 20 Makedon işadamı, 100’den fazla iş görüşmesi yaptı.

Foruma, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Makedonyalı Bakanlar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral katıldı. Makedonya'daki yatırım ve ticaret imkânlarının ele alındığı toplantının ardından ise işadamları arasında ikili görüşmeler yapıldı. 20 Makedon işadamı, Bursalı işadamları ile 100’den fazla ticari görüşme gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Makedonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mitko Aleksov, oda olarak 8 sektörde çalıştıklarını belirterek, işadamları ile Bursa’ya gelerek işbirliği kurmak istediklerini dile getirdi. TUSKON’un da kendi odaları gibi küçük ve orta ölçekli şirketlerle çalıştığını belirten Aleksov, ileride çok iyi işler yapılabileceğini söyledi. Aleksov, bir çok şirketle görüştüklerini ve onların Makedonya ile ilişki kurmak istediklerini ifade ederek, ülkelerinde kimya, gıda, inşaat, eczacılık, otomotiv ve metal sektöründe faaliyet gösterilebileceğini sözlerine ekledi.

Makedon işadamlarıyla görüşmeler yapan inşaat sektörü firmalarından Ruba Yapı Genel Müdürü Hayrullah Eskici ise şu değerlendirmede bulundu: “Görüşmeler çok güzel geçti. Ürün tanıtımı yaptık. Anlaşma zeminini bulmaya çalıştık. Olumlu geçti. Şuan Makedonya’yı tanımaya çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda yatırım imkanı olursa yaparız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz