Makedonya Bakanı Hadi Nezir Kula'da

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kula Belediyesi'ni ziyaret etti ve ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri...

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kula Belediyesi'ni ziyaret etti ve ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi aldı.

Nezir, ilk olarak Kula Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Sevimli Akkoç ile birlikte Kula'nın İnanç Turizminin öncüsü olan Hoşgörünün simgesi olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesini ziyaret ederek dua etti. Ardından Türkiye'nin 107 Tabiat Anıtı olarak ilan edilen Peri Bacaları'nı gezen Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kula'nın turizm kenti haline getirilmesi hakkındaki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Jeopark Ziyaretçi Merkezi'ni de gezerek, Kula Volkanik Jeopark alanı hakkında da Nezir, Türkiye'yi kendilerine yakın gördüklerini ve kendilerini yabancı hissetmediklerini belirterek, "Çünkü biz aynı topraklarda yaşayarak büyümüşüz. aynı toprağın parçası olarak hepimiz kardeşiz. Bizleri ağırladığınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. bizlerin ecdadımızdan almış olduğumuz bir emanetimiz vardı; o emanti allaha şükürler olsun bu zamana kadar taşıdık. Bizler hala balkanlarda görev başındayız. ger hece uyurken şu şekilde dua ediyoruz; allahım sizleri ve ana vatanımız Türkiye Cumhuriyetini zeval vermesin. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar güölü ve kuvvetli olursa balkanlar, islam alemi ve tüm insanlık için dünyaya o kadar barış, huzur ve güven gelir. ve bu sebeple dualarımız hep sizinle. çünkü, ben Türkiye sevdalısıyım. Balkanlar dört yüz yıl boyunca barış ve huzur içinde yaşamışlardır. Bunun sebebi de Osmanlıdır. Bunun Dışında başka zamanlarda birbirlerini öldürmüş, savaşmış, yok etmişlerdir. sadece bu dört yüzyıl içinde barış ve huzur içinde yaşamışlardır. bizleri ağırladığınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da, ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyledi ve "Makedonya ziyaretim sırasından kendi ülkemde bulduğum birçok kültürel değeri bizzat Makedonya'da da yaşadım. Bu da bizlerin bir zamanlar aynı topraklarda yaşadığımızın kanıtı olduğunu düşünüyorum. Bizler yıllardır aynı topraklarda, aynı kültürü paylaşmışız. Aynı kültür içinde birbirimize bağlanmışız. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Selim Aşkın, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir'e Kula Maket Evi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: