Makedonya Göçmenleri Bahar Şenliği'nde buluşuyor

Çeştepe Makdeonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 28 Nisan 2013 Pazar günü Baher Şenliği'ne sizleri de davet ediyor.

Çeştepe Makdeonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 28 Nisan 2013 Pazar günü Baher Şenliği'ne sizleri de davet ediyor.

Çeştepe Makdeonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 28 Nisan 2013 Pazar günü Rüya Düğün Salonu'nda düzenlenecek olan Bahar Şenliği'ne sizleri de davet ediyor.

Her yıl geleneksel hale gelen Bahar Şenliği hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Turgut Gülmüş, "13 ülkeden davet alan, uluslararası festivallerde, Aydın ve Türkiye'yi Temsil edebilecek bir grubumuz var. Çevreye duyarlı toplumsal sorumluluklarının bilincinde bir gençlik yetiştirmek amacındayız. Kültürümüz geleneklerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Böylece dijital fırtınanın dünya da yarattığı yozlaşma ve yabancılaşmanın önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizler Türkiye'de ayrıştırıcı değil, her zaman birleştirici oluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Aydın'da 170 bin Türkiye'de 25 milyon civarı balkan göçmeninin olduğunu hatırlatan Gülmüş, "Balkan göçmenlerinin hayatları boyunca sorunların değil hep çözümlerin bir parçası olmak gibi bir yaşam felsefeleri var. Aydın ve çevresinden çeşitli festivaller için davet almamız durumunda foklor ekibimizle seve seve orada yer almaya hazırız. Bu geceyi de folklor ekibimizin kıyafetlerini finanse etmek için düzenledik. Gecemizde 20 müzisyen ve foklor ekibizle birlikte 35 kişilik bir müzik ve danslarla renk katacağız. Fasıl grubumuzla, Makedonyadan gelen Wili gayda Grupa Relaks, Çamdibi Bandosu, sürpriz bir popstar katılacaktır" şeklinde konuşarak herkesi Bahar Şenliği'ne davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: