Makedonya’daki Öğretmenleriyle Yarım Asır Sonra Benzin Alırken Buluştular

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, emekli bir öğretmenin öğrencileriyle yarım asır sonra tesadüfen buluşmasında duygulu anlar yaşandı.Makedonya’nın...

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, emekli bir öğretmenin öğrencileriyle yarım asır sonra tesadüfen buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Makedonya’nın Kalkandelen şehrindeki İstikbal Okulu’nda 1960-1965 yılları arasında okuyup 1968 yılında İstanbul’a yerleşen İbrahim Hakkı Hekimoğlu, Yakup Hekimoğlu, Ramis Şengezer ve Şerafettin Şengezer, 50 yıl önce Makedonya’da kendilerine matematik öğretmenliği yapan Burhanettin Halaç ile Orhangazi’de karşılaşınca büyük sevinç yaşadı. Aynı yıllarda Makedonya’dan Türkiye’ye göç ederek Bursa’nın Orhangazi ilçesine yerleşen Burhanettin Halaç da, 50 yıl sonra öğrencilerini karşısında görünce duygulandı.

Reklam
Reklam

Makedonya’dan 1968 yılında göç edip İstanbul’a yerleşen Hekimoğlu ve Şengezer kardeşler aileleri ile birlikte İstanbul’dan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir nişan cemiyetine katılmak üzere otobüslerle yola çıktı. Orhangazi’ye geldiklerinde otobüsler bir akaryakıt istasyonunda mola verdi. Gruptan birkaç kişi Makedonya’dan Bursa’ya yerleşen akaryakıt istasyonu sahibi Halim Çokgüler ile ayaküstü sohbet ederken büyük tesadüf de ortaya çıktı. Halim Çokgüler, kayınpederi Burhanettin Halaç’ı da grubun bulunduğu yere getirdi. Yaşları bugün 60 ile 69 arasında değişen öğrencilerini karşısında gören Burhanettin Halaç hem duygulandı, hem de büyük bir sevinç yaşadı.

Halaç, yarım asır sonra öğrencileri ile Türkiye’de karşılaşmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Gördük ki dünya çok da büyük değilmiş. 50 yıl sonra öğrencilerimle burada karşılaşmak çok hoş bir sürpriz” dedi.

Halaç’ın öğrencileri ise, “Artık Orhangazi’de bir öğretmenimiz var, sık sık kendisini ziyarete geleceğiz” dediler.

Reklam
Reklam

Öğretmen ve öğrencileri aileleri ile birlikte fotoğraf çektirip hasret giderdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: