Makedonyalı Yetim Çocuklar Bursa'ya Hayran Kaldı

Makedonya'nın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen yetim çocuklar, şehrin güzelliğine...

Makedonya'nın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen yetim çocuklar, şehrin güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi.

Makedonya El Hilal Derneği'nin aracılığıyla Bursa´ya gelen çocuklar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'ı ziyaret etti. Belediyenin konferans salonunda gerçekleşen görüşmeye, El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Üsküp Şube Başkanı Fatmir Murtezani, Şube Başkan Yardımcısı Sabit Emin, Meclis üyeleri Ibuş Murtezani, Florim Ademi ve 44 öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Görüşmede misafir ekip adına söz alan El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle 2–3 yıldır ortaklaşa olarak çok yoğun aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimdiki çalışma kapsamında Makedon 44 yetim çocuğun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa´da misafir edileceğini belirten Sadiku, "Bizim Bursa'yla ilgili, her yıl devam eden 3 büyük projemiz var. Bunlardan birincisi fakir çocukların sünnet ettirilmesidir. Fakir çocukları inşallah bu Ramazan sonrasında da sünnet ettireceğiz. İkincisi aşure programı ve üçüncüsü de geçen yıldan bu yana devam ettirdiğimiz yetim çocukların Bursa´da ağırlanması programıdır. Tüm bu programlar, iki tarafın da samimiyetinin göstergesidir, delilidir. Umut ediyoruz ki bu birliktelik daha uzun yıllar devam edecektir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da yaptığı konuşmada, Makedon yetim çocukları Bursa´da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Makedon vatandaşlarıyla pek çok ortak özelliğin yanında din kardeşi olduklarını ifade eden Başkanvekili Karadağ, bu kardeşliğin anne-baba kardeşliğinden de öte olduğunu söyledi. Makedonya’dan gelen yetim çocukları özel statüye koyduklarını söyleyen Karadağ, "Bu söylediklerimiz, laf olsun diye dile getirilmiyor. Gerçekten sizler bizim çocuklarımız, kardeşlerimizsiniz. Sizlerin ayağına bir diken batsa, bizim yüreklerimiz sızlıyor. Sizlere olan bir yanlışlık hepimizi rahatsız ediyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretin ardından El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Başkanvekili Karadağ'a bir plaket takdim etti. Karadağ da misafir heyet ile çocuklara Bursa'yla ilgili hediyeler verdi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: