Makineleri birbirine bağladı, ekonomiye 317,6 milyon lira katkıda bulundu

Turkcell, şirketlere sunduğu Makineler Arası İletişim (M2M) ile 2011’de ekonomiye 371 milyon 630 bin lira...

Turkcell, şirketlere sunduğu Makineler Arası İletişim (M2M) ile 2011’de ekonomiye 371 milyon 630 bin lira katkıda bulundu. 24 Şubat’ta kullanıma açılan M2M Platformu ile rakamın bu sene iki katına çıkarılması planlanıyor.
M2M, akaryakıt maliyetlerini indirme, doğru ölçme ve faturalamayı mümkün kılarak şirketlrere büyük tasarruf imkânı sundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, makinelerin birbiriyle diyaloga girdiği dünyada rekabet şartlarının da yeniden şekillendiğini vurgularken, şunları ifade etti:
“Makineleri iletişime geçiren toplam 750 bin Turkcell SIM kartı kullanılıyor. Türkiye’de 150 milyon yönetilebilir aygıt bulunduğu göz önüne alınırsa tasarruf miktarının dev rakamlara vardığını görüyoruz. Bu bir hayal değil, aksine şirketlerimizin rekabet gücünü artırmak ve kamu kaynaklarını verimli kullanarak ekonomiye katkıda bulunmak adına önemli bir hakikat. Biz, Turkcell olarak birlikte çalıştığımız şirketlere ve kamuya tasarrufu arttıran, çevre sıhhatine katkıda bulunan ve hem güvenliği hem de hayat kalitesini arttıran M2M’i sunuyoruz. Bunların verimli olması ve yönetilmesi için Türkiye’nin ilk M2M Platformu’nu kurduk. Bunun altyapısı ile müşterilerimize çok daha büyük esneklik, çok daha fazla fayda yaratabileceğiz. Türkiye’de 150 milyon aygıtı ağlar yoluyla diyaloga geçirmek ekonomiye trilyonluk tasarruf imkânı sunabilir.”
M2M; trafik sistemleri, ulaşım, elektrik, su, doğalgaz sayaçları, akıllı şebekeler, güvenlik bağlantılı binalar, iklimlendirme sistemleri, uzaktan sağlık (teletıp), tıbbi otomasyon, akıllı tarım, görüntüleme ve kontrol sistemleri, ev aletleri, POS, ATM gibi pek çok alanda makinelerin uzaktan izlenmesine aynı zamanda yönetilmesine olanak tanıyor.
Turkcell, iş ortaklarıyla birlikte yaratıcı M2M uygulamalarını hayata geçiriyor. M2M SIM kartlar, Akıllı Tarifeler ve Turkcell M2M Platform ile ileri teknolojinin getireceği faydaya önayak oluyor. Bunlar, Akıllı Enerji, Akıllı Endüstri, Akıllı Araç ve Akıllı Bina olmak üzere dört ana başlık altında toplanıyor.
2011’de Turkcell Akıllı Enerji uygulamaları ile elektrik sayaçlarında kayıp/kaçak oranı ortalama yüzde 8, su sayaçlarında ise ortalama yüzde 15 azaldı. Bu alanda 27 milyon 600 bin lira tasarruf elde edildi. Gaz sayaçlarında doğru ölçme faturalandırma ile yapılan tasarruf ise yaklaşık 480 bin lirayı buluyor.
Akıllı Endüstri uygulamalarından yararlananların 1,5 milyon lira cebinde kaldı. Yiyecek-içecek makine ve dolaplarının takibinde rota optimizasyonu ile akaryakıt maliyetlerinde ortalama yüzde 10 tasarruf edildi. Uzaktan sulama otomasyonu ile su kayıpları yüzde 20 azaltıldı ve seraların takibi verimliliği artırdı.
Lojistik sektörü için önem taşıyan Akıllı Araç ise Turkcell kurumsal müşterilerinin akaryakıt maliyetlerini ortalama yüzde 15 indirdi. Bununla tasarruf 2011’de yaklaşık 288 milyonu gördü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz