Maksimum risk

Beşiktaş, Ronaldinho konusunda ekonomik anlamda büyük endişe taşıyor. Ünlü futbolcunun yıllık ücretini 12.5 milyon eurodan 6.5 milyon euroya indiren siyah-beyazlılar, “Euronun yükselmeyeceğini kim bilebilir? Böylesine yüksek bir rakamı euro üzerinden bir futbolcuya bağlamak çok riskli” diyerek dövizin yükselmesinden endişe ediyor.

Ronaldinho transferinde yaşadığı sponsorluk krizini bir türlü çözemeyen Beşiktaş Yönetimi, yıldız oyuncunun menajerliğini yapan ağabeyi Roberto Assis ile dün de görüşmeleri devam ettirdi. 12.5 milyon eurodan 6.5 milyon euroya kadar inilmesine rağmen, sponsor desteği olmaması nedeniyle bu transferi bitiremeyen Beşiktaş Yönetimi, Ronaldinho’nun başka bir kulüple anlaşmadan önce sponsor krizini çözmeye çalışacak.

Transferi bitirmek için Roberto Assis ile olan yakınlığını kullanarak Beşiktaş Yönetimi’ne yardımcı olan Menajer Ayhan Yeşilbaş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2 milyon eurodan dolayı bu transfer olmazsa, yönetim bu işi bilmiyor demektir. 12.5’dan 6.5 milyon euroya kadar fiyatını indirdim. Sponsoru da bizim bulmamızı istediler. Onlara sponsorluk yapacak bir firma da yönlendirdim. Ancak anlaşamadılar” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Yönetimi, ekonomide yaşanan çalkantılı günler nedeniyle de Ronaldinho transferine mesafeli yaklaşıyor. Brezilyalı oyuncunun transferinin bitmesini taraftar kadar dört gözle bekleyen siyah - beyazlı yöneticiler kendi aralarında yaptığı durum değerlendirmesinde “Son günlerde euro çok yükseldi. Şu an bir düşüş yaşanıyor ama Ronaldinho ile böylesine bir anlaşma yaptıktan sonra euronun yükselmeyeceğini kim bilebilir? Böylesine yüksek bir rakamı euro üzerinden bir futbolcuya bağlamak çok riskli. Zaten mevcut kadrodaki futbolculara ödenmesi gereken euroları ödemekte büyük zorluk yaşıyoruz. Bunun üzerine böylesine masraflı bir transfer bizi çok zorlayabilir” ifadelerini kullandılar.

Sponsorlar geri çekildi

Türk futbol tarihinin en pahalı transferlerinden birini bitirmek için aylardır yoğun mesai harcayan Beşiktaş Yönetimi, sponsorlardan aradığı desteği bir türlü bulamıyor. Ronaldinho transferi için uzun süredir görüştüğü Doğuş Grubu ve Vodafone’dan olumsuz yanıt alan siyah-beyazlıların teklifini inceleyen Vodafone ve Doğuş Grubu, “Sponsor olsak bu transferin bir kısmına değil tamamına sponsor olurduk. Yarısı sizde, yarısı bizde mantığı bize göre değil. Ama ekonomik olarak böylesine bir transfere sponsor olmamız mümkün değil” dediği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

(milliyet)

Anahtar Kelimeler: