MAKÜ Kampüs Camisi Yükselmeye Başladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesinde temeli atılan Kampus Camisi'nin inşaatı hızla devam ediyor....

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesinde temeli atılan Kampus Camisi'nin inşaatı hızla devam ediyor.

MAKÜ Kampüs Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşaat çalışmalarına aralıksız devam edilen cami, kısa bir sürede tamamlanarak ibadete açılacak. Cami ve külliyesinin temeli, törenle 17 Nisan 2012 tarihinde atılmıştı. Kampüste tahsis edilen 73 bin 450 metrekarelik alanda bin 600 metrekare alana oturan olan camide 6 adet kubbelerle örtülü alan bulunacak. Bodrum, zemin kat ve mahfilden oluşan camide ayrıca imam evi, abdest alma mekanları, kütüphane, öğrenci evi, şadırvan, eyvanlar gibi sosyal alanları bulunacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur İl Müftüsü Osman Artan, her geçen gün öğrenci sayısı artan MAKÜ’de öğrenci ve personelin ibadetlerini daha rahat bir ortamda eda edebilmeleri için yaptırılan caminin Bodrum katının tamamlanma durumuna geldiğini belirtti. Havaların soğuk olmasına rağmen inşaat çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: