Makü’den Çocuk Üniversitesi Müjdesi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Çocuk Üniversitesi olarak adlandırılan...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Çocuk Üniversitesi olarak adlandırılan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulduğunun müjdesini verdi.

MAKÜ Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Rektör Saatcı Çocuk Üniversitesi ile çocuklarımıza ufuk kazandıracaklarını belirterek öğrencilerin Şubat ve Haziran aylarındaki yarıyıl ve yaz tatillerini akademik camia arasında eğitim alarak en iyi şekilde değerlendireceklerini bildirdi. Prof. Dr. Saatcı yedinci faaliyet yılına giren üniversitenin ulaşabildiği her alanda faaliyetini devam ettirmek istediğini kaydederek konuşmalarını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Bizde bir eğitim kurumuyuz, yüksek eğitim kurumuyuz. Burdur şehri de bir eğitim şehirdir. Bizde bir değerlendirme yapıp, üniversitemizin birikimini şehirde nasıl paylaşırızın peşine düştük ve bunun sonucunda çocuk üniversitesi diye bir kavram ortaya çıktı. Çocuk üniversitesini şu anda kurduk, faaliyetlerimizde yaz sezonunda yaz okulu olarak başlayacak. Çocuk Üniversitesi bölgedeki hiçbir üniversitede yok. Türkiye’de köklü büyük 6 üniversitemizde var. Bizde Türkiye’de 7. si olacağız.”

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin boş zamanlarında MAKÜ akademisyenleri ile birlikte MAKÜ laboratuvarlarında deney yapabileceğini, hobi olarak istediği konuyu öğreneceğini dile getiren MAKü Rektörü Prof. Dr. Saatcı öğrencilerin boş kalan saatlerinde öğrenme adına, hobi ve zevk adına gelip laboratuvarlarda deney yapabileceklerini söyledi.

Çocuk Üniversitesi hakkında bilgi veren MAKÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr. Erdal Taşlıdere ise 7 yaşından gün almış ve 18 yaşını doldurmamış bireylerin Çocuk Üniversitesi’nde eğitim alabileceğini, Çocuk Üniversitesi ile çocukların kendini keşfedeceğini, ilgi alan ve yeteneklerini geliştireceklerini, bilim, sanat ve spor insanları olma yolunda aşama kat edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: