Makyajın Sihirbazları Sertifika Aldı

Akdeniz Üniversitesinde açılan makyaj kursunu tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

Akdeniz Üniversitesinde açılan makyaj kursunu tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

TRT'den emekli makyöz Sema Şahan'ın eğitmenliğinde gerçekleşen makyaj kursuna katılan kursiyerler, 4 aylık eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı.

Olbia Çarşısı'ndaki sanat galerisinde düzenlenen törende sertifikaları alan kursiyerler, yüzlerine yaptıkları makyaj ile ilgi çekti.

Renkli görüntülerin yer aldığı törende kursiyerler, yüzlerine Batman filminin karakterlerinden "Joker" ve kadına şiddet gibi temaların bulunduğu makyaj yaptı.

Reklam
Reklam

Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, makyajın görsel bir sanat olduğunu, makyaj sanatının akademik seviyede olması gerektiğini söyledi.

Kursiyerlerin makyaj sanatını ders olarak görmeleri gerektiğini belirten Şahan, "Akdeniz Üniversitesinde iki yıldır makyaj kursu veriyoruz. Öğrencilerimiz kursa büyük ilgi gösteriyor. Kurslarda makyajın en ince ayrıntılarını öğreniyorlar. Makyaj sanatının üniversitelerde ders olarak da gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Muhabir: Okan Özer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: