Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan ne demek? Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan ne demektir?

Atasözleri ve deyimler çoğu zaman kaynağını gerçek bir durumdan alan ancak bunu gerçek dışı bir şekilde ifade eden sözlerdir. Birleşik fiiller ise ifade etmeyi kolaylaştıran sözlerdir ve deyimlerde de kullanılırlar. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller hayatın her alanında kullanılan ve ifade yeteneğini arttıran sözlerdir. Bu sözlerden biri olan Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan, TDK sözlükte ne anlama gelir? Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Reklam
Reklam

Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan Ne Demek? Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan TDK sözlük anlamı nedir?

  • Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bu dünya gelip geçicidir, mala mülke fazla değer vermemek gerekir anlamında kullanılan bir söz

Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

mal adama hem dost hem düşmandır mal canı kazanmaz, can malı kazanır mal canın yongasıdır
mal edinmek mal etmek mal kaldırmak
mal kapatmak mal meydanda mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi
mal olmak mal yapmak malı ongun olanın adı angın olur
malın iyisi boğazdan geçer malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür malı götürmek
Anahtar Kelimeler: