Mal Varlığını Sahipsiz Hayvanlara Bağışladı, Yeğenleri Mahkemeye Başvurdu

Tokat’ın Erbaa ilçesinde tüm mal varlığını sahipsiz hayvanlara bağışlayan yaşlı kadının ölümünün ardından yeğenlerinin mirasın...

Tokat’ın Erbaa ilçesinde tüm mal varlığını sahipsiz hayvanlara bağışlayan yaşlı kadının ölümünün ardından yeğenlerinin mirasın kendilerine verilmesi için mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

Erbaa'da yaklaşık bir yıl boyunca belediye ve komşularının yardımları ile hayata tutunmaya çalışan 76 yaşındaki Muhterem Uzel, mal varlığı olan 2 dairesini sahipsiz hayvanlar için bağışladıktan bir süre sonra rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede şubat ayında hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadının ölümünün ardından vasiyetini yerine getirmek için işlemleri başlatan belediye yetkilileri beklemedik bir durumla karşılaşıldı. Erbaa Belediyesi Avukatı Gökan Eroğlu, vasiyet işlemleri sırasında kendilerine mahkemeden gelen dilekçe ile merhum Muhterem Uzel’in akli melekesi yerinde olmadığı gerekçesi ile yeğenleri tarafından mirasçı olarak dava açıldığını öğrendiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise sokak hayvanlarına duyarlı olan merhum Muhterem Uzel’in vasiyetini yerine getirmek arzusunda olduklarını söyledi. Mahkemeyi kazanacak gibi ara vermeden Avrupa normlarında yapılacak olan sahipsiz hayvanlar barınağı için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Yenihan, vasiyetin noter ve avukat huzurunda yaşlı kadının kendi talebi doğrultusunda alındığını kaydetti. Merhumenin komşularının sokak hayvanlarına ne kadar duyarlı olduğunu bildiğini ifade eden Başkan Yenihan, en doğru kararı bağımsız mahkemelerin vereceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: