Malatya 1 Ulusal Kültür-Sanat Sempozyumu yarın başlıyor

Malatya Belediyesi tarafından 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde yarın ‘Malatya I. Ulusal Kültür-Sanat Sempozyumu’ düzenlenecek....

Malatya Belediyesi tarafından 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde yarın ‘Malatya I. Ulusal Kültür-Sanat Sempozyumu’ düzenlenecek. Sempozyumda Malatya’nın yönetim, sanat ve siyaset, tarih, eğitim ve basın, edebiyat ve şiir, spor ve dini hayatı ile kültür ve sanat yönleri anlatılacak. Sempozyuma akademisyenlerin yanı sıra, alanlarında uzman araştırmacılar katılacak.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sempozyumun Malatya açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Belediye olarak temel hizmetlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de büyük önem verdiklerini vurgulayan Çakır, “Gün boyu sürecek sempozyum; açılış paneli ile başlayacak ve ardından 4 oturum yapılacak. Açılış panelinde yönetim, sanat ve siyaset konuları işlenirken, birinci oturumda tarih, eğitim ve basın, ikinci oturumda edebiyat ve şiir, üçüncü oturumda spor ve dini hayat, dördüncü oturumda ise kültür ve sanat konuları işlenecek.” dedi.
Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen ‘Yönetim, Sanat ve Siyaset’ konulu paneline Prof. Dr. Mehmet Karagöz başkanlık ederken sanatçı ve sunucu Kenan Işık ‘Sinema ve Sahne Sanatları’ başlıklı, Prof. Dr. İbrahim Gezer- ‘Sivil Toplum ve Malatya’ konulu, Dr. İsmail Kapan ise ‘Siyaset ve Malatya’ başlıklı sunum yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz